Στο… ψυγείο και η Ήπειρος…

Χιονοπτώσεις στα ορεινά και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας έφερε στην Ήπειρο το τελευταίο κύμα κακοκαιρίας. Μετά τον αποχιονισμό που έγινε το βράδυ του Σαββάτου, μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας ρίχνουν αλάτι σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου προκειμένου να αποφευχθούν προβλήματα παγετού και να διασφαλιστεί η ομαλή κυκλοφορία καθώς η κίνηση είναι αυξημένη. Ιδιαίτερα προβλήματα δεν έχουν δημιουργηθεί. Η παγωνιά ωστόσο παραμένει το βασικό χαρακτηριστικό του καιρού και όπως φαίνεται θα διατηρηθεί μέχρι και το τέλος του έτους.

Το πρωινό της Κυριακής βρήκε τις περισσότερες περιοχές της Ηπείρου στο… ψυγείο. Στους δέκα υπό το μηδέν το Ανήλιο, όπου καταγράφηκε μία από τις χαμηλότερες θερμοκρασίες όλης της χώρας ενώ  στους επτά υπό το μηδέν βρέθηκε το Πληκάτι,

Στους -6 το Μέτσοβο, τέσσερις υπό το μηδέν η Βωβούσα, μείον τρεις το Τσεπέλοβο και η Δωδώνη, μείον δύο έδειξε το θερμόμετρο στη Ζίτσα, μηδέν στην Ελεούσα και μόλις έναν βαθμό πάνω από το μηδέν στα Γιάννινα.

Η υψηλότερη θερμοκρασία, επτά βαθμοί Κελσίου, σημειώθηκε στην Πάργα.

Ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά, χαμηλές θερμοκρασίες και βόρειοι, βορειοανατολικοί άνεμοι, κατά διαστήματα ισχυροί, θα αποτελέσουν τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού και τις επόμενες ημέρες.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ