Στο ΠΕΠ δύο έργα αποχέτευσης

Στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Ήπειρος εντάχθηκαν δύο έργα του Δήμου Ιωαννιτών.

Το πρώτο με τίτλο «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΡΓΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ Δ.Κ. ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ & ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ» έχει  προϋπολογισμό 6,9 ευρώ χωρίς τον ΦΠΑ, και αφορά την κατασκευή ολοκληρωμένων δικτύων συλλογής και μεταφοράς ακαθάρτων, στους οικισμούς Νεοχωρόπουλο και Σταυράκι.

Το δεύτερο έργο για το οποίο υπάρχει θετική αξιολόγηση για τη χρηματοδότησή του από το ΠΕΠ Ηπείρου, έχει προϋπολογισμό 2,5 εκ. ευρώ, χωρίς τον ΦΠΑ, και περιλαμβάνει τις εργασίες εκ νέου κατασκευής αγωγών ομβρίων, σε διάφορες περιοχές της πόλης.

«Αυτά τα δύο νέα έργα αποτελούν κομμάτι του ολοκληρωμένου σχεδιασμού βάσει του οποίου η Δημοτική μας Αρχή πορεύτηκε όλα αυτά τα χρόνια. Αυτό άλλωστε είναι το νόημα μιας σύγχρονης Διοίκησης. Αυτό καταφέρνουμε. Είναι δύο πολύ σπουδαία περιβαλλοντικά έργα που αφορούν, μεταξύ άλλων, και στην προστασία της Παμβώτιδας. Ευχαριστώ το πολιτικό και υπηρεσιακό προσωπικό της ΔΕΥΑΙ για την εξαιρετική δουλειά που έκαναν, αφήνοντας μεγάλη παρακαταθήκη στους πολίτες των Ιωαννίνων», τόνισε με δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων και πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ, Θωμάς Μπέγκας.

Ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, Θανάσης Μανταλόβας, από τη μεριά του έκανε λόγο για το επιστέγασμα μιας 4ετούς προσπάθειας «με κόπο, δουλειά και αγωνίες, το αποτέλεσμα της οποίας όμως μας δικαιώνει απόλυτα».

Παράλληλα σημείωσε ότι οι στόχοι που είχε θέσει στην αρχή της θητείας της η Δημοτική Αρχή για την περιβαλλοντική θωράκιση των Ιωαννίνων έχουν υπερκαλυφτεί, ενώ ο σχεδιασμός που υπάρχει δεν τελειώνει εδώ.

Ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΙ, Μάκης Χρυσοστόμου, τόνισε ότι τα δύο αυτά έργα τα σχεδίασε, τα μελέτησε και τώρα θα τα υλοποιήσει η ΔΕΥΑΙ, λύνοντας έτσι χρόνια προβλήματα στις περιοχές αυτές του Δήμου.

«Είναι δύο έργα που πραγματικά τα είχαν ανάγκη οι κάτοικοι των περιοχών αυτών. Δύο παρεμβάσεις από τις μεγαλύτερες που έχουμε μελετήσει και θα υλοποιήσουμε για να λυθούν τα προβλήματα που υπάρχουν», υπογράμμισε.

Τέλος, οι πρόεδροι των Μαρμάρων και του Νεοχωρόπουλου, Κωνσταντίνος Οικονόμου και Αρσένης Κάτσενος, ευχαρίστησαν τη Δημοτική Αρχή για την προώθηση των δύο έργων μιλώντας για «παρεμβάσεις ζωτικής σημασίας που αναβαθμίζουν την καθημερινότητα των συνδημοτών τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ