Στο μικροσκόπιο οι πωλητές υπαίθριου εμπορίου

AGROTIKH_AGORAΣυνεχείς και αυστηρούς ελέγχους διενεργούν τα Κλιμάκια Ελέγχου Λαϊκών Αγορών και Υπαίθριου Εμπορίου στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας για τον εντοπισμό παραβάσεων σχετικά με τη νομότυπη δραστηριοποίηση των πωλητών υπαίθριου εμπορίου.

Συγκεκριμένα, τα μικτά κλιμάκια ελέγχου επιβλέπουν την τήρηση διατάξεων που αφορούν: την κατοχή άδειας πώλησης, τη μη αυθαίρετη αλλαγή χώρου άσκησης της δραστηριότητας, την τήρηση ωραρίου, την αυτοπρόσωπη προσέλευση, την τοποθέτηση ζυγού σε εμφανή σημεία, την ύπαρξη τριπλότυπου δελτίου αποστολής, τιμολογίων και λοιπών παραστατικών, την τοποθέτηση πινακίδων με τις ενδείξεις της τιμής πώλησης, ποιότητας του προϊόντος και προέλευσης των προϊόντων.

«Με συνεχείς και σχολαστικούς ελέγχους φροντίζουμε για την καταπολέμηση της παραβατικότητας στον εμπορικό κλάδο και για την προστασία των καταναλωτών.

Οι έλεγχοι που γίνονται στις λαϊκές αγορές και αλλού είναι αναγκαίο να διενεργούνται με συνέπεια, συχνότητα και σεβασμό προς τον πολίτη. Πατάσσοντας το παραεμπόριο και ελέγχοντας την ποιότητα των αγαθών που διακινούνται στις υπαίθριες αγορές, προωθείται η εξυγίανση της τοπικής οικονομίας και προστατεύονται οι καταναλωτές από την κερδοσκοπία» δηλώνει ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ