Στο λιμάνι ο Πρωθυπουργός για την παράδοσή του στους Ιταλούς

mitsotakis limani

Αλλαγή σκυτάλης στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Η τυπική παράδοση- παραλαβής του Οργανισμού Λιμένος στον ιταλικό όμιλο του Grimaldi θα γίνει μέσα στις επόμενες ημέρες.

Αρχικά είχε προγραμματιστεί για τις 18 του μήνα φαίνεται όμως ότι πηγαίνει για τις 20 του μήνα καθώς θα γίνει παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η τελετή θα είναι πανηγυρικά χαρακτηριστικά καθώς για την σημερινή κυβέρνηση η πώληση του λιμανιού αποτέλεσε μία από τις στρατηγικές της επιλογές.

Με τη σύμβαση που υπογράφηκε το 67% του ΟΛΗΓ πέρασε στον όμιλο Grimaldi και ταυτόχρονα 84 εκατ. ευρώ μπαίνουν στα ταμεία του ΤΑΙΠΕΔ.

Πέρα από το λιμάνι στους Ιταλούς περνούν τα αλιευτικά και τουριστικά καταφύγια στα Σύβοτα, την Πλαταριά και τη Σαγιάδα.

Στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας μέσα στο επόμενο δίμηνο ολοκληρώνονται και τα έργα της τρίτης φάσης.

Με την ολοκλήρωση του έργου επιτυγχάνεται η βελτίωση του επίπεδου των παρεχόμενων υπηρεσιών προς όλους τους χρήστες, η αύξηση των εξυπηρετούμενων δρομολογίων σε ετήσια βάση από το Νέο Λιμένα, η ασφαλής διακίνηση των επιβατών και των εμπορευμάτων, η διευκόλυνση χωροθέτησης και έλεγχου των βασικών λειτουργιών του λιμένα και η δυνατότητα περαιτέρω ανάπτυξης και προσαρμογής του Νέου Λιμένα σύμφωνα με τις νέες απαιτήσεις που τίθενται από την Ευρωπαϊκή Πολιτική Μεταφορών.

Ο νέος Λιμένας Ηγουμενίτσας αναπτύσσεται στα πρότυπα των Διευρωπαϊκών Δικτύων Μεταφορών και με τη λειτουργική του ολοκλήρωση πρόκειται να ενισχύσει τη θέση του στο διεθνές και Ευρωπαϊκό περιβάλλον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ