Στο Κέντρο του Κατσικά ο Νότης Μηταράκης

katsika_mitarakis1

Το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών στον Κατσικά, επισκέφθηκε ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Νότης Μηταράκης, στο πλαίσιο των συναντήσεων και των συζητήσεων που είχε στα Γιάννινα.

Το Κέντρο του Κατσικά είναι το μεγαλύτερο που λειτουργεί στην Ήπειρο καθώς το διάστημα αυτό φιλοξενεί περίπου 1200 άτομα.

Φυσικά οι συνθήκες από την ημέρα που άνοιξε έχουν αλλάξει πολύ. Εδώ και πολύ καιρό την θέση των σκηνών έχουν πάλι προκατασκευασμένοι οικίσκοι ενώ οι μετανάστες έχουν την δυνατότητα να ετοιμάζουν μόνοι τους το φαγητό τους.

Ο Υπουργός συνομίλησε με εκπροσώπους Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που βρίσκονται στο Κέντρο καθώς και με αρκετούς από τους φιλοξενούμενους.

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • katsika mitarakis1

Όπως τονίστηκε η κατάσταση είναι οριακή καθώς ήδη υπάρχουν οικίσκοι με μεγάλο αριθμό. Οποιαδήποτε επιπλέον μετακίνηση πληθυσμών θα διαταράξει τις ισορροπίες και μπορεί να δημιουργήσει νέα προβλήματα.

Από τους εκπροσώπους του Δήμου Ιωαννιτών –όπως και στην σύσκεψη που είχε προηγηθεί- τονίστηκε η ανάγκη αύξησης της αστυνομικής επιτήρησης, ειδικά μετά το κλείσιμο του Αστυνομικού Τμήματος Κατσικά καθώς και ενίσχυσης του Δήμου που μέχρι σήμερα δεν έχει χρηματοδοτηθεί καθόλου για όλες τις παροχές, όπως είναι η καθαριότητα, ο φωτισμός και άλλα.

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • katsika mitarakis2

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • katsika mitarakis3

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ