Στις καλένδες η προσφορά..

agalma androutsou

Την δυσαρέσκειά του εκφράζει ο Όμιλος για την Unesco Πρέβεζας καθώς η πρόταση του για συντήρηση και ανάδειξη του ανδριάντα του Οδυσσέα Ανδρούτσου κατέληξε στις καλένδες.

Ο Όμιλος τον Αύγουστο του 2020 είχε καταθέσει αίτηση στο Δήμο ώστε να του δοθεί η άδεια για  να αναλάβει τις απαραίτητες επεμβάσεις συντήρησης του Μνημείου καθώς και αποκατάστασης των φθαρμένων τμημάτων (του Ανδριάντα και της βάσης), με διόλου ευκαταφρόνητο κόστος.

Με την αίτηση υποβλήθηκαν τεχνική έκθεση συντήρησης πιστοποιημένου συντηρητή Αρχαιοτήτων και έργων Τέχνης από το Υπουργείο Πολιτισμού συντηρητή καθώς και βιογραφικό του συντηρητή ο οποίος συνεργάζεται με Εφορείες Αρχαιοτήτων, την Εκκλησία της Ελλάδος, με μουσεία, με φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κ.λ.π.

Δυστυχώς μέχρι και σήμερα παρόλο που έχει περάσει χρονικό διάστημα περίπου ενάμιση χρόνου, δεν έλαβε καμία απάντηση από το Δήμο.

«Οι εορτασμοί πέρασαν και ο Οδυσσέας στέκει εκεί στην Ομώνυμη πλατεία εγκαταλειμμένος και αφημένος στην φθορά του χρόνου, χωρίς να μας δίνεται η δυνατότητα να του αποδώσουμε έναν ελάχιστο φόρο τιμής» καταλήγει στην ανακοίνωσή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ