Στην ΤΟΜΥ Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη και Κωστούλα Μάκη

tomi ioanninon tzoufi

Επίσκεψη σε ΤΟΜΥ των Ιωαννίνων πραγματοποίησαν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μερόπη Τζούφη, η υποψήφια βουλευτής Κωστούλα Μάκη και ο συντονιστής της Οργάνωσης Υγείας Λάμπρος Παπανδρέου.

Οι εργαζόμενοι των μονάδων εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για την υποστελέχωση και τις συνεχείς αποσπάσεις. Επίσης έκαναν λόγο για έλλειψη ψηφιακής διασύνδεσης των ΤΟΜΥ με τις υπόλοιπες δημόσιες δομές υγείας, με αποτέλεσμα οι ασθενείς και οι εξυπηρετούμενοι να ταλαιπωρούνται αναίτια.

Οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισαν πως η ίδρυση των ΤΟΜΥ αποτέλεσε μια σημαντική πρωτοβουλία για την παροχή υπηρεσιών υγείας και περίθαλψης σε τοπικό επίπεδο, συμβάλλοντας στην αποσυμφόρηση των νοσοκομείων. Υπογράμμισαν ωστόσο πως η λειτουργία τουςπαραμελήθηκε σκόπιμα από την κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία υποστηρίζει ανοιχτά πως η πρωτοβάθμια φροντίδα πρέπει να παρέχεται από τον ιδιωτικό τομέα.

Στο πλαίσιο αυτό σημείωσαν πως η επόμενη προοδευτική διακυβέρνηση θα ολοκληρώσει τη μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), με το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να προβλέπει τη συγκρότηση 380 ΤΟΜΥ σε όλη τη χώρα και τη δικτύωσή τους με τις κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων και τις δομές Ψυχικής Υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ