Στην Πρέβεζα οι διασωθέντες, στα Γιάννινα οι νεκροί από το ναυάγιο

Στο νοσοκομείο της Πρέβεζας έχουν μεταφερθεί 21 μετανάστες που διασώθηκαν μετά το ναυάγιο που σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου, 13 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά των Παξών. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες νεκροί έχουν εντοπιστεί και έχουν ανασυρθεί 13 από τους επιβαίνοντες στο σκάφος. Με μέριμνα της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου κινήθηκε όλη η απαραίτητη διαδικασία και οι σοροί μεταφέρονται στο νεκροτομείο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων. Ο συνολικός αριθμός όσων επέβαιναν στο σκάφος παραμένει άγνωστο, φαίνεται όμως ότι ξεπερνά τους πενήντα. Το πλοίο πιθανότατα είχε ξεκινήσει από την Τουρκία με προορισμό την Ιταλία.

Ο δήμος Πρέβεζας, μετέφερε μέσω του κοινωνικού παντοπωλείου ζεστά ρούχα στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας, ενώ έχει ήδη ετοιμαστεί και ειδική αίθουσα για τους φιλοξενήσει στο Κανάλι της Πρέβεζας.

Την ίδια ώρα στο σημείο που εξελίσσεται η ανθρώπινη τραγωδία βρίσκονται περιπολικά σκάφη των Λιμενικών Αρχών Κέρκυρας, Ηγουμενίτσας, Πρέβεζας, Λευκάδας, Παξών και Συβότων, τέσσερα παραπλέοντα πλοία, δύο ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας και ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, προκειμένου να βρεθούν αν υπάρχουν αγνοούμενοι.

«Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι από τη σημερινή τραγωδία στους Παξούς», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γ.Κουμουτσάκος.

«Τονίζει τη μείζονα ανάγκη της πάταξης, εντός και εκτός Ευρώπης, των απάνθρωπων δικτύων λαθραίας διακίνησης που εμπορεύονται και αδιαφορούν για τις ανθρώπινες ζωές. Η εκρίζωσή τους είναι πρόκληση, καθήκον και υποχρέωση για ολόκληρη την Ευρώπη. Εμείς στην Ελλάδα συνεχίζουμε και εντείνουμε τις προσπάθειές μας. Πολύ σύντομα, όπως έχουμε ήδη εξαγγείλει, καταθέτουμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο, σχετική πρωτοβουλία» αναφέρει ο κ. Κουμουτσάκος.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ