Στην Περιφέρεια παραχωρείται το Ξενία

kastro

kastroΣτην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας και όχι στο Δήμο παραχωρείται το Ξενία. Την αποκάλυψη αυτή κάνει η εφημερίδα Γνώμη της Άρτας, λίγες μόλις ημέρες μετά την πανηγυρική ανακοίνωση του Δήμου για δικαίωση των αγώνων του και παραχώρηση του Ξενία.

Στο επίμαχο άρθρο 38 του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Πολιτισμού γίνεται σαφής αναφορά στην παραχώρηση και ξεκαθαρίζεται ότι αυτή αφορά στην Περιφερειακή Ενότητα.

Αναλυτικά αναφέρεται:

Άρθρο 38:

Παράγραφος 1.Από την έναρξη της ισχύος του νόμου η κυριότητα, καθώς και η διαχείριση και διοίκηση των ακινήτων, που αναφέρονται και περιγράφονται στον παρακάτω πίνακα, ιδιοκτησίας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), των οποίων την διοίκηση, διαχείριση και εκμετάλλευση ασκεί η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΕΑ (ΕΤΑ ΑΕ), παραχωρείται χωρίς αντάλλαγμα στις αναφερόμενες παρακάτω Περιφερειακές Αυτοδιοικήσεις αντίστοιχα (σ.σ βλέπε πίνακα στην φωτογραφία), οι οποίες από την δημοσίευση του παρόντος νόμου, υποκαθίστανται αυτοδικαίως στην θέση του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ (ΕΟΤ) και της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΕΑ (ΕΤΑ ΑΕ).

Η δεύτερη παράγραφος του ίδιου άρθρου αναφέρεται εκτενώς στο πρακτικό μέρος της παραχώρησης.

Παράγραφος 2. Για τα ακίνητα του ΕΟΤ που μεταβιβάζονται κατά κυριότητα, στις ως άνω περιφερειακές Αυτοδιοικήσεις, μεταγράφονται στα οικεία Βιβλία Μεταγραφών των αρμοδίων Υποθηκοφυλακείων ή Κτηματολογικών Γραφείων τα σχετικά αποσπάσματα των αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΤΑ ΑΕ, ενεργούσας ως εντολοδόχου του ΕΟΤ, τα οποία αποτελούν τον μεταγραπτέο τίτλο και συνοδεύονται από σχετική περίληψη μεταγραφής των εν λόγω ακινήτων. Η μεταβίβαση των ακινήτων του πίνακα της παραγράφου 1 του άρθρου αυτού στις Περιφερειακές Αυτοδιοικήσεις που αναφέρονται σε αυτόν και η μεταγραφή σχετικών αποσπασμάτων των αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΤΑ ΑΕ στα βιβλία μεταγραφών των αρμόδιων Υποθηκοφυλακείων η Κτηματολογικών Γραφείων, ως και κάθε πράξη εκκαθάρισης, απαλλάσσονται από κάθε φόρο μεταβίβασης ακινήτου, τέλος χαρτοσήμου ή άλλο φόρο ή τέλος ή Δικαίωμα υπέρ του Δημοσίου, των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ΝΠΔΔ ή γενικά υπέρ οποιουδήποτε τρίτου».

Δεν χωρεί πλέον καμία αμφιβολία, ότι ΟΛΑ τα Τουριστικά Ακίνητα παραχωρούνται στις Περιφερειακές Αυτοδιοικήσεις της χώρας μας και εν προκειμένω το Κάστρο και το ΞΕΝΙΑ, παραχωρούνται στην Περιφέρεια Ηπείρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ