Στην Περιφέρεια για Διοικητήριο το Στρατόπεδο Παπακώστα

arta ipografes stratopedo

Μία ιστορική μέρα για την Άρτα καθώς μία πολύχρονη και επίπονη προσπάθεια για την παραχώρηση του πρώην στρατοπέδου Παπακώστα στην Περιφέρεια ώστε να γίνει σύγχρονο διοικητήριο έφτασε στο τέλος της.

Στα Γραφεία της Π.Ε. Άρτας υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη και τον Διευθυντή του Ταμείου Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ) Αντιστράτηγο Αντώνιο Κονδύλη, παρόντος του Αντιπεριφερειάρχη κ. Βασίλη Ψαθά το συμβόλαιο παραχώρησης.

Μετά την υπογραφή του συμβολαίου ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης σε δηλώσεις του υπογράμμισε, μεταξύ άλλων,  ότι η σημερινή «είναι μια άλλη μέρα για την Άρτα καθώς μετά από πολλά χρόνια δρομολογήθηκαν  οριστικά οι διαδικασίες για να αποκτήσει σύγχρονο Διοικητήριο». Πρόσθεσε ότι αισθάνεται ευτυχής για την αίσια κατάληξη της πολύχρονης προσπάθειας της Περιφερειακής Αρχής, ευχαριστώντας τον Πρωθυπουργό για την άμεση συμφωνία του στην παραχώρηση του πρώην στρατοπέδου, τη Διοίκηση του ΤΕΘΑ και όλους όσοι εργάστηκαν στη μακρά διαδρομή για την ολοκλήρωση των διαδικασιών και την υπογραφή του συμβολαίου.

Ο Περιφερειάρχης συνεχίζοντας είπε ότι τώρα η Περιφέρεια έχει υποχρέωση να εκδώσει την άδεια και να προχωρήσει στην κατασκευή των Διοικητηρίου. Καταλήγοντας τόνισε ότι με τη σημερινή εξέλιξη η Περιφέρεια Ηπείρου «βγάζει μια υποχρέωση για την Άρτα»,  όπως έχει ήδη πράξει και στην Πρέβεζα με το πρώην στρατόπεδο του Αγίου Ανδρέα για το οποίο έχει υπάρξει συμφωνία παραχώρησης στην Περιφέρεια εδώ και επτά χρόνια,  Εξήγησε δε ότι οι  διαδικασίες για αυτό  έχουν καθυστερήσει  καθώς είναι χαρακτηρισμένο  ως Αρχαιολογικός χώρος. «Από το ΚΑΣ φέτος έχουμε την πρώτη έγκριση και καταλαβαίνετε ότι υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος» σημείωσε, διευκρινίζοντας ότι αυτό δεν ισχύει για την περίπτωση της Άρτας καθώς στο πρώην στρατόπεδο Παπακώστα μόνο ένα κτίριο είναι χαρακτηρισμένο ως μνημείο.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Άρτας Βασίλης Ψαθάς από την πλευρά του  τόνισε αρχικά ότι η υπογραφή του συμβολαίου «είναι μια  ευχάριστη είδηση για την Άρτα»  και συνεχίζοντας μεταξύ άλλων υπογράμμισε:  « Είναι κατανοητό ότι τα  επιτυγχάνουμε έναν από τους στρατηγικούς στόχους που είχαμε θέσει από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τη διοίκησης της αιρετής Περιφέρειας.  Στοίχημα μας είναι η επόμενη ημέρα ώστε  να κάνουμε πράξη της ανέγερση του Διοικητηρίου για την εξυπετέρηση του πολίτη».

Το πρώην στρατόπεδο Παπακώστα έχει έκταση 12.319,66 τ.μ. εντός της οποία υπάρχει διατηρητέο κτίσμα 300 τ.μ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ