Στην Ολομέλεια του Ελεγκτικού προσφεύγει ο ΦΟΔΣΑ.. Συνέχεια στην αντιπαράθεση

monada asa

Οι μέρες καλής συνεργασίας μεταξύ των δύο βαθμών αυτοδιοίκησης που διήρκησαν κάτι παραπάνω από δέκα χρόνια ανήκουν οριστικά στο παρελθόν. Κι ας έγιναν στο διάστημα αυτό σημαντικά βήματα για το κλείσιμο των ανεξέλεγκτων χωματερών, τη λειτουργία των ΧΥΤΑ και του εργοστασίου.

Η αντιπαράθεση της τελευταίας διετίας συνεχίζεται και δεν φαίνεται να υπάρχει τρόπος αποκλιμάκωσης.

Επίμαχο ζήτημα αυτή την φορά είναι η μεταφορά του υπολείμματος από το εργοστάσιο απορριμμάτων στους ΧΥΤΑ η οποία τους τελευταίους μήνες γίνεται από την Περιφέρεια Ηπείρου.

Μάλιστα ήδη η υπόθεση αυτή κρίθηκε από το Κλιμάκιο του Ελεγκτικού το οποίο είχε προσφύγει και πάλι ο ΦΟΔΣΑ μετά την ακύρωση του διαγωνισμού του από τον τοπικό Επίτροπο.

Σημεία της απόφασης αυτής είχαν δημοσιοποιηθεί με ανακοίνωση της Περιφέρειας ενώ από τον Φορέα Διαχείρισης δεν υπήρξε καμία επίσημη τοποθέτηση.

Διαβάστε αναλυτικά- Ελεγκτικό: Στην Περιφέρεια αποκλειστικά η αρμοδιότητα για το υπόλειμμα

Αξιοσημείωτο είναι ότι παρά τις εξελίξεις αυτές, οι οποίες εκ των πραγμάτων είναι σοβαρές, δεν υπήρξε σύγκλιση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΦΟΔΣΑ έστω για ενημέρωση όλων των μελών του, των εκπροσώπων δηλαδή όλων των Δήμων της Ηπείρου που καταβάλλουν ουκ ολίγες εισφορές.

Ούτε βέβαια έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση για τις επόμενες ημέρες. Αντ’ αυτού συγκαλείται την ερχόμενη Δευτέρα και μάλιστα δια περιφοράς η Εκτελεστική Επιτροπή με ένα και μοναδικό θέμα.

Την λήψη απόφασης για την άσκηση προσφυγής στην Ολομέλεια του Ελεγκτικού για την αναθεώρηση της απόφασης του 7ου Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου και την χορήγηση ειδικής εντολής και πληρεξουσιότητας δικηγόρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ