Στην ιχνηλάτηση των θετικών κρουσμάτων στα Γιάννινα.. Εν αναμονή λήψης αποφάσεων

Στην διαδικασία ιχνηλάτησης των δύο θετικών κρουσμάτων που επιβεβαιώθηκαν στα Γιάννινα βρίσκονται από το βράδυ της Παρασκευής οι υγειονομικές αρχές. Πρόκειται για δύο ημεδαπούς που διαμένουν στην περιοχή, έναν άνδρα και μία γυναίκα. Ο άνδρας νοσηλεύεται στη Μονάδα Λοιμωδών του Νοσοκομείου και η πορεία της υγείας του κρίνεται ικανοποιητική ενώ η γυναίκα που έχει προσβληθεί από τον ιό είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό. Στην περίπτωση του άνδρα οι υγειονομικές αρχές έχουν πλήρη εικόνα ιχνηλάτης καθώς πριν από λίγες ημέρες είχε υποδεχθεί στα Γιάννινα έναν Ιταλό.

«Για την περίπτωση αυτή είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι δεν έχουμε ορφανό κρούσμα. Η επαφή με τον Ιταλό χωρίς να τηρηθούν τα μέτρα προστασίας θεωρείται η πηγή από την οποία προήλθε ο ιός» ανέφερε στο Epiruspost απολύτως έγκυρη υγειονομική πηγή.

Διευκρίνισε δε ότι ο ασθενής δεν έχει ουδεμία σχέση με το γκρουπ που είχε ταξιδέψει πρόσφατα στο Ισραήλ.

Στην δεύτερη περίπτωση, που αξιολογείται ως πιο σοβαρή, της γυναίκας δηλαδή που έχει νοσήσει, η ιχνηλάτηση δεν έχει ολοκληρωθεί.

Η γυναίκα είναι γιατρός που εργάζεται στο νοσηλευτικό ίδρυμα και στο μικροσκόπιο των αρχών έχουν τεθεί οι επαφές της εντός του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

Το κρίσιμο ερώτημα είναι αν θα χρειαστεί να ληφθούν μέτρα στο νοσοκομείο που μπορεί να επηρεάσουν τη συνολική του λειτουργία…

Κάτι τέτοιο εξετάζεται αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει συγκεκριμένη απόφαση.

Το Epiruspost επικοινώνησε με τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ ο οποίος περιορίστηκε να πει πως για ότι αποφασιστεί θα υπάρξει επίσημη ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ