Στην δίνη της ακρίβειας η πτηνοτροφία της Ηπείρου

pindos egkatastaseis

Με θετικά αποτελέσματα μέσα σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες έκλεισε η προηγούμενη χρονιά για τον Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Ιωαννίνων.

Τα αποτελέσματα παρουσιάστηκαν στη Γενική Συνέλευση όπου έγινε και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Η πτηνοτροφία αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες για την οικονομία της Ηπείρου. Κατά καιρούς έχει διέλθει κρίσεις από τις οποίες κατάφερε να βγει αλώβητη και ενισχυμένη.

Εδώ και αρκετούς μήνες βρίσκεται και πάλι αντιμέτωπη με σοβαρά προβλήματα. Το ενεργειακό κόστος και το κόστος των πρώτων υλών συνθέτουν ένα δύσκολο σκηνικό, που όπως τόνισε ο Πρόεδρος του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Ανδρέας Δημητρίου, υποχρεώνουν όλους να καταβάλουν τεράστια προσπάθεια.

«Το 2023 αναμένεται να είναι μία ακόμη δύσκολη χρονιά. Όλα τα στοιχεία που έχουμε δείχνουν πως δεν θα οδηγηθούμε σε αποκλιμάκωση της ακρίβειας στις πρώτες ύλες και στην ενέργεια. Επίσης είναι μία χρονιά με αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις οι οποίες επηρεάζουν την λειτουργία του χρηματοοικονομικού συστήματος αλλά και την κοινωνία» ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Δημητρίου.

Ο Πρόεδρος της «Πίνδου» υπογράμμισε την ανάγκη για μεγαλύτερη στήριξη από την πολιτεία ώστε «να μην φτάσουμε στο σημείο όπου παραγωγοί θα αποσύρονται και θα εγκαταλείπουν τις εκμεταλλεύσεις και τις δραστηριότητές τους. Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να βγούμε δυνατοί από την κρίση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ