Στην Αρχαία Δωδώνη «η Κιβωτός του Νώε»

kivotos tou noe

Το ταξίδι στον πολιτισμό συνεχίζεται, με τις πλούσιες εκδηλώσεις του 4ου Φεστιβάλ Δωδώνης να αγκαλιάζονται με θέρμη από το κοινό.

Η επόμενη παράσταση θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη, 5 Αυγούστου, στο αρχαίο θέατρο Δωδώνης.

Η Ομάδα Ραφή, μαζί με την ομάδα περφόρμανς Nova Melancholia, παρουσιάζουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα το έργο «Η Κιβωτός του Νώε», του Σικελού Μικελάντζελο Φαλβέττι.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία του Φεστιβάλ Δωδώνης με το Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου.

Η πολυαναμενόμενη παράσταση, που απογείωσε κοινό και κριτικούς στη μικρή Επίδαυρο, ενταγμένη στον προγραμματισμό του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, αποτελεί ένα ξεχωριστό ορατόριο, που συνθέτει το εικαστικό βλέμμα με την όπερα και τη σκηνική δημιουργία. Η σκηνοθεσία του έργου μας παρασύρει σε μια ελκυστική σύνθεση, που επιστρατεύει από οριεντάλ μελωδίες και ήχους παλαιών οργάνων έως θορύβους ζώων, με τους δεξιοτέχνες Μιχάλη Σιγανίδη και Χάρη Λαμπράκη, στον ρόλο αναγεννησιακών τροβαδούρων, να αυτοσχεδιάζουν και να παρασύρουν το κοινό στην απόλαυση.

Στη συνέχεια του 4ου Φεστιβάλ Δωδώνης, οι θεατές θα μπορούν να απολαύσουν τη συναυλία του Δημήτρη Μπάση στις πηγές του Αχέροντα (Σιστρούνι) στις 6 Αυγούστου, και την παράσταση «Λυσιστράτη», από το Εθνικό Θέατρο, στο αρχαίο θέατρο Δωδώνης, στις 9 Αυγούστου.

Το 4ο Φεστιβάλ Δωδώνης διοργανώνεται από τον Δήμο Δωδώνης, σε συνεργασία με το Πνευματικό του Κέντρο, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια καλλιτεχνών και θεατών, υπό την Αιγίδα και Χορηγία της Βουλής των Ελλήνων και του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού και την αιγίδα του Ε.Ο.Τ.

Ώρα έναρξης: 21:00

ΕΙΣΟΔΟΣ: Ελεύθερη

Πληροφορίες: 26543-60147

*Για την αποφυγή συνωστισμού, παρακαλείστε να προσέρχεστε στον χώρο από τις 19:30  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ