Στην Αποκεντρωμένη οι αντιδράσεις για μονάδες βιορευστών και βιοαερίου

apokentromeni antidraseis

Στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου μετέφεραν τις αντιδράσεις τους για μονάδες βιορευστών και βιοαερίου κάτοικοι από το Δήμο Σουλίου, το Δήμο Πωγωνίου και τον Δήμο Ζίτσας.

Πρόκειται για μονάδες που είτε έχουν αδειοδοτηθεί, είτε βρίσκονται στο στάδιο της αδειοδότησης αλλά προκαλούν σοβαρούς κλυδωνισμούς στις τοπικές κοινωνίες.

Σε καμία από τις τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, οι κάτοικοι και οι φορείς δεν συμφωνούν με την λειτουργίας τους εκτιμώντας ότι θα οδηγήσουν σε υποβάθμιση του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής.

Ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης από την πλευρά του ανέφερε ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο Περιβάλλοντος –ΠΕΣΠΑ- συνεδριάζει και αποφασίζει βάση του νόμου και μέσα σε συγκεκριμένες προθεσμίες.

Η ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών είναι ευθύνη της Περιφέρειας η οποία μέσω των οργάνων της γνωμοδοτεί. Μάλιστα τόνισε ότι ορισμένες φορές οι γνωμοδοτήσεις αυτές είναι παράξενες αλλά σε κάθε περίπτωση δεν αποτελούν αποφάσεις.

Οι Επιτροπές Αγώνα των κατοίκων κατέθεσαν υπόμνημα τόσο στην Αποκεντρωμένη όσο και στο γραφείο του Υφυπουργού Περιβάλλοντος στο οποίο αναλύουν τους λόγους αντίδρασης στις συγκεκριμένες δραστηριότητες τις οποίες δεν θεωρούν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ