Στην αντεπίθεση ο Δήμαρχος Ζηρού μετά τις καταγγελίες

kalantzis nikos

Μέσα από την σελίδα της παράταξής του στο Facebook απάντησε ο Δήμαρχος Ζηρού στις πολύ σοβαρές καταγγελίες που έκανε ο Προιστάμενος των Οικονομικών Υπηρεσιών και δημοσιοποιήθηκαν από τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο Βασίλη Κώνστα.

Διαβάστε αναλυτικά: Καταγγελίες- φωτιά για τον Δήμο Ζηρού

Ο Δήμαρχος Ζηρού αντί του ορθόδοξου τρόπου, της απάντησης δηλαδή από το Δήμο όπως συνηθίζει να πράττει για πολλά άλλα θέματα, επέλεξε τον ανορθόδοξο, αυτό των κοινωνικών δικτύων.

Ως προς την ουσία τώρα υποστηρίζει ότι το περιεχόμενο της καταγγελίας είναι ανακριβές και προσβλητικό τόσο για υπαλλήλους και υπηρεσίες του Δήμου όσο και για αιρετούς.

Κακεντρέχεια καταλογίζει και σε μέλη της αντιπολίτευσης επειδή έκαναν χρήση της επιστολής αυτής.

Σημειώνει ακόμη ότι δεν θα δείξει καμία ανοχή σε συκοφαντίες και υποστηρίζει το ορθό των αποφάσεών του.

Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση αναφέρει:

«Βασική μας και αταλάντευτη αρχή είναι να τηρούμε τις δημοκρατικές διαδικασίες, να αναδεικνύουμε τον διάλογο και να καλοδεχόμαστε κάθε κριτική που είναι καλοπροαίρετη και βασίζεται σε  λογικά και εποικοδομητικά επιχειρήματα. Κατά συνέπεια είναι αυτονόητο ότι το θέμα θα έρθει προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο. 

   Σε ανυπόστατες συκοφαντίες που θίγουν το κύρος των υπηρεσιών του Δήμου και της δημοτικής αρχής και προσβάλουν υπαλλήλους που καθημερινά δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, εν μέσω μάλιστα δύσκολων συνθηκών, δεν θα δείξουμε καμία ανοχή.

Δεν μας ενδιαφέρει από που εκπορεύονται και ποιες είναι οι τυχόν σκοπιμότητες που εξυπηρετούν οι αυτού του είδους απαράδεκτες ενέργειες. 

   Και γινόμαστε πιο συγκεκριμένοι, απαντώντας στις καταγγελίες του συγκεκριμένου υπαλλήλου: Πρώτα απ’ όλα αναφέρεται σε αποφάσεις που αφορούν απευθείας αναθέσεις για υπηρεσίες και προμήθειες τις οποίες χαρακτηρίζει ‘μη σύννομες’.

Η απευθείας ανάθεση μιας δημόσιας σύμβασης είναι καθ’ όλα νόμιμη και προβλέπεται ρητώς από την ισχύουσα κείμενη Νομοθεσία. Εμείς ως διοίκηση έχουμε ελαχιστοποιήσει τις απευθείας αναθέσεις, σε αντίθεση με τα όσα συνέβαιναν επί προηγούμενων διοικήσεων και τις οποίες ο συγκεκριμένος υπάλληλος ουδέποτε είχε καταγγείλει.

    Ενημερώνουμε ακόμη ότι για να αναληφθεί εγκύρως οποιαδήποτε δέσμευση ή να εκτελεστεί κάποια δαπάνη εκδίδεται απόφαση ανάληψης υποχρέωσης με βεβαίωση του αρμόδιου υπαλλήλου ήτοι του Προϊστάμενου Οικονομικών Υπηρεσιών…

Επίσης κατηγορεί τη Νομική Υπηρεσία για πλημμελή άσκηση καθηκόντων και παραλείψεις, ενώ και ο ίδιος γνωρίζει ότι δεκάδες δικαστικές υποθέσεις (προίκα από προηγούμενες διοικήσεις) έχουν κερδηθεί και χάρη στην αποτελεσματικότητα των ενεργειών της Νομικής Υπηρεσίας ο Δήμος έχει αποφύγει κατασχέσεις και τη ζημία εκατομμυρίων ευρώ. Φτάνει μάλιστα στο σημείο να προδικάσει ότι ο Δήμος θα ζημιωθεί με συγκεκριμένο ποσό πριν προχωρήσουν ή τελεσιδικήσουν οι νομικές διαδικασίες.

    Υπογραμμίζουμε για ακόμη μία φορά ότι δεν θα δείξουμε καμία ανοχή σε ανήθικες και προσβλητικές συμπεριφορές και δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν και για κανένα λόγο, να διαταράξει την εργασιακή ειρήνη στον Δήμο, καθώς και να αναπαράγει έωλες κατηγορίες εναντίον σχεδόν του συνόλου των εργαζομένων και υπηρεσιών και αιρετών οργάνων. 

Επίσης δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να αμφισβητήσει την ακεραιότητα των υπαλλήλων, να θίξει την υπόληψη αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων και βέβαια των προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων οι οποίοι με φιλότιμο και πολλή δουλειά πασχίζουν καθημερινά να δώσουν λύσεις σε μικρά και μεγάλα προβλήματα των Κοινοτήτων τους και των πολιτών.

   Σημειώνουμε ότι η Νομική Υπηρεσία, καθώς και όλο το προσωπικό του Δήμου, είτε εργάζεται στην Οικονομική, είτε στην τεχνική υπηρεσία είτε σε οποιαδήποτε άλλη, εκτελούν με υποδειγματικό τρόπο και με αφοσίωση τα καθήκοντά τους, υπηρετώντας το δημόσιο συμφέρον και συνδράμοντας στο δύσκολο έργο της αναπτυξιακής πορείας του Δήμου.

    Η δημοτική αρχή ασκώντας χρηστή διοίκηση, με σύνθεση, συνεργασία, αυστηρή τήρηση των Νόμων αλλά και των δεσμεύσεών της απέναντι στους πολίτες, συνεχίζει απαρέγκλιτα την προσπάθειά της για την επίτευξη των στόχων, αλλάζοντας την εικόνα και δίνοντας νέα δυναμική στον τόπο μας.   

   Τα αποτελέσματα της εκτέλεσης του Τεχνικού Προγράμματος και τα έργα πνοής που υλοποιούνται συνεχώς, αποδεικνύουν το μέγεθος της προσπάθειας αλλά και την αφοσίωση αιρετών και υπαλληλικού προσωπικού στον κοινό στόχο που είναι η ποιοτική αναβάθμιση του τόπου μας και των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες».         

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ