Καταγγελίες- φωτιά για τον Δήμο Ζηρού

filippiada dimarxeio

Με ένα έγγραφο των Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών που έδωσε στη δημοσιότητα ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Βασίλειος Κώνστας, βάζει κυριολεκτικά φωτιά στο Δήμο Ζηρού και καθιστά επιβεβλημένη την απάντηση της Δημοτικής Αρχής για όσα καταγγέλλονται.

Όπως προκύπτει από το περιεχόμενο του τρισέλιδου εγγράφου ο Προϊστάμενος των Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Ζηρού είχε ενημερώσει εγκαίρως τον Δήμαρχο για αναθέσεις υπηρεσιών και προμήθειες μη σύννομες, καθώς γίνονταν με απλές υπογραφές και παρότι είχε προτείνει συγκεκριμένα μέτρα για την αντιμετώπιση του φαινομένου, δυστυχώς δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση από την πλευρά του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής.

Σε τελεσίδικη δικαστική απόφαση, που αφορά συγκεκριμένη ανάθεση, γίνεται αναφορά σε απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής η οποία είναι ανύπαρκτη και δεν υφίσταται !!!

Προμηθευτές και διάφοροι άλλοι στους οποίους έχουν δοθεί με απ’ευθείας αναθέσεις από την Δημοτική Αρχή, υπηρεσίες, έργα ή προμήθειες, έχουν προχωρήσει μετά από δικαστικές αποφάσεις σε κατάσχεση λογαριασμών του Δήμου και παρόλα αυτά ο Δήμαρχος Ζηρού συνεχίζει να τους αναθέτει απευθείας νέα έργα, νέες προμήθειες και νέες υπηρεσίες σαν να μην συμβαίνει τίποτα !!!

Επιρρίπτει την ευθύνη στον Δήμαρχο Ζηρού γιατί ενώ γνωρίζει τις φήμες που κυκλοφορούν για οικονομικά οφέλη ορισμένων αιρετών και υπαλλήλων του Δήμου, ο κ. Καλαντζής δεν έχει πράξει απολύτως τίποτα για να διαλευκάνει την υπόθεση και να προστατεύσει το κύρος τους.

Ζητά να προχωρήσει η Οικονομική Επιτροπή σε αγωγή αποζημίωσης εναντίον όσων έχουν προβεί σε προφορικές αναθέσεις και έχουν προσυπογράψει σε βάθος τουλάχιστον τριών ετών ή και μεγαλύτερο εάν αυτό κριθεί αναγκαίο.

Σε ενδεχόμενη άρνηση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ζηρού να προχωρήσει σε αγωγή αποζημίωσης, ζητά να έρθει το θέμα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ζηρού για να αποφασίσει αυτό σχετικά με τις απαραίτητες διαδικασίες για καταλογισμό στους υπεύθυνους της ζημιάς που έχει υποστεί ο Δήμος Ζηρού και το Ελληνικό Δημόσιο.

Το  πρόγραμμα επιχορήγησης για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων απαιτεί ορισμένες δεσμεύσεις, οι οποίες λόγω όλης αυτής της κατάστασης δεν μπορούν να τηρηθούν και γι αυτό η ζημιά στον Δήμο μας από αυτές τις μη σύννομες αναθέσεις αναμένεται να ανέλθει στο ποσό των τετρακοσίων πενήντα χιλιάδων ευρώ (450.000 €).

Όλα αυτά λοιπόν επισημαίνονται στο υπηρεσιακό έγγραφο και επιβάλλουν άμεση απάντηση.

Ο κ. Κώνστας σημειώνει ότι ο ίδιος έχει εκφράσει επιφυλάξεις για τις απευθείας αναθέσεις σε συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου όμως η Δημοτική Αρχή απαντούσε ότι όλα γίνονται σύννομα.

«Τα όσα καταγγέλει ο Προϊστάμενος των Οικονομικών Υπηρεσιών που είναι ο πλέον αρμόδιος για τα οικονομικά του Δήμου Ζηρού είναι πάρα πολύ σοβαρά και γι αυτό οφείλει η Δημοτική Αρχή, στα πλαίσια της διαφάνειας και της διαλεύκανσης της υπόθεσης, να προβεί άμεσα στην σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα συζήτησης τα ανωτέρω καταγγελόμενα, με παρουσία του Προϊσταμένου των Οικονομικών Υπηρεσιών και του Προϊσταμένου της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου» επισημαίνει ο κ. Κώνστας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ