Στη Βουλή η δικογραφία για τη λίστα Λαγκάρντ

BOYLH_SAMARASΣτη Βουλή διαβιβάζει ο Άρειος Πάγος τη δικογραφία για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, προκειμένου να διακριβωθούν -όπως αναφέρεται στο σκεπτικό του αντεισαγγελέα Νίκου Παντελή- οι συνθήκες κάτω από τις οποίες είχε περιέλθει στο ελληνικό υπ. Οικονομικών ο ψηφιακός δίσκος με τα ονοματεπώνυμα Ελλήνων υπηκόων που διατηρούσαν καταθέσεις στην τράπεζα HSBC στην Ελβετία.

O ψηφιακός δίσκος φαίνεται να έχει παραδοθεί στις ελληνικές αρχές από το υπ. Οικονομικών της Γαλλίας. Αυτό όμως που ζητείται, επίσης, είναι να διερευνηθεί και ο τρόπος που αξιοποιήθηκε το περιεχόμενο του cd-rom από τους παραλήπτες του.

Ο φάκελος της δικογραφίας διαβιβάστηκε στον Άρειο Πάγο από τους δύο οικονομικούς εισαγγελείς που ερεύνησαν την υπόθεση, καθώς οι κ. Μουζακίτης και Πεπόνης έκριναν ότι πρέπει να πάρει τον δρόμο για τη Βουλή.

Στο διαβιβαστικό, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου επισημαίνει ότι δεν προβαίνει σε καμία αξιολόγηση του περιεχομένου της δικογραφίας και παρακαλεί τη Βουλή για τις δικές της ενέργειες ως προς τις ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες μελών τής τότε κυβέρνησης που παρέλαβαν και διαχειρίστηκαν το εν λόγω cd-rom.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ