Στη μάχη του σταυρού…..

EKLOGES_12– Αύριο σε Γιάννινα και Άρτα ο Αντώνης Σαμαράς, την Κυριακή ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Στους υποψηφίους όλων των κομμάτων πέφτει τώρα το βαρύ φορτίο προσέγγισης του εκλογικού σώματος. Η μάχη του σταυρού έχει ήδη ξεκινήσει και το μόνο σίγουρο είναι πως πρόκειται για την πιο δύσκολη και σίγουρα εντελώς διαφορετική από όλες όσες είχαν προηγηθεί.

Οργή και θυμός… Αυτά συναντούν σε κάθε προσπάθεια επικοινωνίας με τους πολίτες, οι οποίοι αυτή την φορά το μόνο που απαιτούν είναι «καθαρές κουβέντες».

Και όποιος εκτιμούν ότι ανήκει σε αυτή την κατηγορία είναι ευπρόσδεκτος.

Κοινή εκτίμηση είναι ότι υπάρχει αποστροφή προς το «παλιό». Αυτό που κανείς δεν μπορεί να διαβλέψει είναι αν πρόκειται για τα «παλιά» κόμματα και ειδικά για το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία που άσκησαν εξουσία ή πρόκειται για τους πολιτικούς που μετρούν πολλά χρόνια στα έδρανα του Κοινοβουλίου.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες η μάχη του σταυρού καθίσταται εξαιρετικά δύσκολη και εντελώς αμφίρροπη.

Η εποχή όπου η κοινή γνώμη καθοδηγούνταν ή οι καιροί όπου το ρουσφέτι λειτουργούσε έχει παρέλθει.

Επίσης είναι αμφίβολο αν θα λειτουργήσουν και σε ποιο βαθμό τα διλήμματα που τίθενται σε αυτή την αναμέτρηση και αν θα καταφέρουν αυτά να συσπειρώσουν τους οπαδούς των κομμάτων, όπως παραδοσιακά συνέβαινε ή θα φέρουν τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα.

Μέσα σε αυτό το σκηνικό, με τη μάχη του σταυρού να είναι εξαιρετικά δύσκολη και να αποκτά εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά από το παρελθόν κάθε πρόβλεψη είναι αδύνατη.

Στη Νέα Δημοκρατία και στο ΠΑΣΟΚ το ενδιαφέρον στρέφεται πλέον στις επισκέψεις και συγκεντρώσεις που θα κάνουν την Παρασκευή ο Αντώνης Σαμαράς και την Κυριακή ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Η κεντρική προεκλογική εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας θα γίνει την Παρασκευή στις επτά το απόγευμα στο κλειστό γυμναστήριο της Άρτας. Νωρίτερα στα Γιάννινα ο Αντώνης Σαμαράς θα έχει συνάντηση με αυτοδιοικητικούς και παραγωγικούς φορείς της περιοχής, όπως και με στελέχη και τους υποψηφίους του κόμματος.

Η Κυριακή θα ανήκει στο ΠΑΣΟΚ καθώς στις επτά και μισή το απόγευμα, στο ξενοδοχείο Du Lac θα μιλήσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ