Στη «Δωδώνη» η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης

dodoni

Τις εγκαταστάσεις της γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη» επισκέφτηκε η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Φωτεινή Αραμπατζή ξεκινώντας την προγραμματισμένη διήμερη περιοδεία της στα Ιωάννινα. Περιηγήθηκε στους χώρους της παραγωγής και είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του ΔΣ, Michael  O’Neill, τον Αντιπρόεδρο & Πρόεδρο της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας, Ιωάννη Βιτάλη και εκπροσώπους των εργαζομένων.

Μετά τη συνάντηση η κα Aραμπατζή δήλωσε: «Ξεκινώ την επίσκεψή μου στην Ήπειρο από την ΔΩΔΩΝΗ, το κέντρο της παραγωγής ελληνικών ΠΟΠ τυριών και ιδίως της φέτας, της «ναυαρχίδας» της ελληνικής παραγωγής τυριών.

Η «ΔΩΔΩΝΗ» είναι μια επιχείρηση που συνδυάζει ακριβώς εκείνα τα χαρακτηριστικά που σηματοδοτούν τη νέα εποχή στην ελληνική οικονομία: προσελκύει σημαντικά ιδιωτικά κεφάλαια, εν προκειμένω από το εξωτερικό, δραστηριοποιείται σε ακριτική περιοχή, έχει έντονο αναπτυξιακό αλλά και κοινωνικό αποτύπωμα λόγω του ότι προσφέρει εισόδημα στους κτηνοτρόφους μας και δημιουργεί θέσεις εργασίας στην ελληνική περιφέρεια, ενώ έχει σαφή εξαγωγικό προσανατολισμό.

Τέτοιες επιχειρήσεις αποδεικνύουν ότι η ελληνική κτηνοτροφία μπορεί να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής του Αγροδιατροφικού Τομέα. Θέλω με την ευκαιρία να επαναβεβαιώσω την διακηρυγμένη βούληση του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Σπήλιου Λιβανού και όλης της Πολιτικής Ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ για την προάσπιση των ελληνικών προϊόντων και την πάταξη της μάστιγας των ελληνοποιήσεων.

Ψηφίσαμε και ενεργοποιήσαμε το κατά κοινή παραδοχή αυστηρότερο πλαίσιο κυρώσεων, εντατικοποιήσαμε τους ελέγχους, ενώ πρόσφατα επιβλήθηκε μετά από χρόνια το μεγαλύτερο πρόστιμο σε εταιρεία για τη χρήση αγελαδινού γάλακτος στην παραγωγή φέτας. Η μεγάλη ζήτηση για τα ελληνικά προϊόντα στις αγορές του εξωτερικού δημιουργεί μια ιστορική ευκαιρία, την οποία δεν πρόκειται να αφήσουμε αναξιοποίητη».

Από την πλευρά του o Michael O’Neill επισήμανε: «Είναι τιμή και χαρά μας που επισκέφθηκε τη «ΔΩΔΩΝΗ» η Υφυπουργός, κυρία Αραμπατζή, με την οποία είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε διεξοδικά τόσο τη στρατηγική και τα σχέδιά μας ως εταιρεία για τα επόμενα χρόνια όσο και γενικότερα θέματα που αφορούν στη γαλακτοβιομηχανία και τους κτηνοτρόφους ευρύτερα. Είναι εξαιρετικά σημαντικό, που αναλαμβάνουμε δράση τώρα για να διαμορφώσουμε το μέλλον και προσωπικά είμαι πεπεισμένος ότι το μέλλον προδιαγράφεται λαμπρό όχι μόνο για την Δωδώνη αλλά συνολικά για την ελληνικό Αγροδιατροφικό Τομέα.

Ήταν εξαιρετικά ενθαρρυντικά τα σχέδια του Υπουργείου, που μας παρουσίασε η Υφυπουργός για την ανάπτυξη της αιγοπροβατοτροφίας και την ανάδειξη της βιωσιμότητας ως βασικού συγκριτικού πλεονεκτήματος του ελληνικού Πρωτογενούς Τομέα. Διαπιστώνω ειλικρινά ότι η Κυβέρνηση είναι αφοσιωμένη στο να λύσει τα προβλήματα και να προχωρήσει τον Αγροδιατροφικό Τομέα μπροστά. Είμαι πραγματικά ενθουσιώδης για το μέλλον της Δωδώνης. Στόχος μας είναι να επεκτείνουμε τις δραστηριότητες της εταιρείας».

Με τη σειρά του ο Ιωάννης Βιτάλης υπογράμμισε:«Με μεγάλη χαρά υποδεχτήκαμε σήμερα την Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Φωτεινή Αραμπατζή με την οποία είχαμε, έχουμε και θα έχουμε άριστη συνεργασία. Στη συζήτηση, όπως σε ανάλογες με τον Υπουργό, κ. Σπήλιο Λιβανό εστιάσαμε σε θέματα ανάπτυξης της κτηνοτροφίας και της προστασίας της φέτας. Τα έχουμε συζητήσει μαζί της κι άλλες φορές, υπάρχει κλίμα συνεννόησης και πιστεύω ότι θα αλλάξουν τα πράγματα προς το καλύτερο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ