Στέλνουν γιατρούς από τα Ιωάννινα για να μείνει ζωντανό το Νοσοκομείο Κέρκυρας!

nosokomeio n17

Η προσωρινή λύση της ενίσχυσης του νοσοκομείου της Κέρκυρας με γιατρούς από άλλα νοσοκομεία της 6ης ΥΠΕ και κυρίως από τα νοσοκομεία των Ιωαννίνων, αποφασίστηκε να εφαρμοστεί για τις επόμενες εβδομάδες προκειμένου να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στη λειτουργία της παθολογικής αλλά και της καρδιολογικής κλινικής.

Τα προβλήματα στο νοσοκομείο της Κέρκυρας δεν είναι σημερινά. Είχαν ανακύψει με ένταση και μεσούσης της θερινής περιόδου όταν ο Σύλλογος Εργαζομένων και οι γιατροί της Καρδιολογικής αναφερόταν σε αυτά και στις διακομιδές που γίνονται στα Ιωάννινα χωρίς μάλιστα οργανωμένο σύστημα.

Στην Κέρκυρα και κάτω από τις επείγουσες ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί βρέθηκε ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης ο οποίος είναι και εμπνευστής της λύσης μέσω της μετακίνησης γιατρών από τα Ιωάννινα.

Ο κ. Καρβέλης ο οποίος έφτασε στην Κέρκυρα νωρίς χθες το πρωί, είχε αρχικά συναντήσεις με τους εκπροσώπους των γιατρών του νοσοκομείου αλλά και τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Δημήτρη Καλούδη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας υπήρξε η δέσμευση ότι για έναν μήνα θα γίνει η κάλυψη των κενών θέσεων των Κλινικών όπου υπάρχει πρόβλημα με γιατρούς κυρίως από τα Ιωάννινα, αλλά και από άλλες ειδικότητες γιατρών του Νοσοκομείου Κέρκυρας.

Παράλληλα, όπως τονίστηκε, υπάρχει προκήρυξη για κάλυψη του Διευθυντή και του Επιμελητή Ά για την Παθολογική Κλινική, ενώ θα ζητηθεί και η κάλυψη άμεσα θέσεων με αίτημα στο Υπουργείο.

Οι γιατροί που θα μετακινηθούν θα στελεχώσουν την Καρδιολογική και την Παθολογική της Κέρκυρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ