Στέλνουν πίσω τις στολές γιατί είχαν άλλο χρώμα

STRATOSΧιλιάδες στολές επιστρέφει ο ελληνικός στρατός καθώς διαπιστώθηκε ότι είχαν λάθος χρώμα.
Σύμφωνα με το «πρωτόκολλο απόρριψης υλικού» της δευτεροβάθμιας επιτροπής παραλαβής, το οποίο παρουσιάζει η ιστοσελίδα onalert.gr οι στολές «παρουσιάζουν διαφορά στο χρωματισμό (διχρωμία) μεταξύ παντελονιού και χιτωνίου, καθώς και διαφορά από αυτό του επίσημου δείγματος» και πρότεινε από τον περασμένο Σεπτέμβριο ότι «το απορριφθέν υλικό δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί από την υπηρεσία».

Η προμηθεύτρια εταιρεία ζήτησε να ελεγχθεί εκ νέου ο χρωματισμός με νέα εξέταση στο χημείο.

Βρεθηκε ότι «παρουσιάζουν αποκλίσεις στις χρωματικές απαιτήσεις του υφάσματος κατασκευής των χιτωνίων – παντελονιών μετά από τον έλεγχο του χρωματισμού (με L*a*b*, με τη μέθοδο CMC 2:1)».

Η εταιρεία πρότεινε τότε να παραλάβει από την επιτροπή το επίσημα δείγμα και το εξετάσει «με αντιδείγμα». Σύμφωνα με το στρατό, η εταιρεία δεν διαφωνεί ότι οι στολές έχουν διαφορετικό χρωματισμό, αλλά θέλει να κάνει δικές της μετρήσεις για να διαπιστώσει πόσο διαφορετικός είναι…

Με αυτά και μ’ αυτά, ο στρατός απέρριψε 2.520 σετ στολών παραλλαγής, καθώς και 2.160 χιτωνίων και 1.180 παντελονιών στολής εργασίας.

Ωστόσο, ο χρωματισμός της στολής μάλλον θα πρέπει να απασχολήσει κάποια στιγμή σοβαρά τον ελληνικό στρατό. Από ποια σκοπιά; Ως γνωστόν ο στρατός μας φοράει τις ίδιες στολές με τους γείτονες και ΝΑΤΟϊκούς συμμάχους Τούρκους. Μήπως, για προφανείς λόγους, θα πρέπει να φοράμε διαφορετικές; Εκτός κι αν στον πόλεμο το πρώτο που κοιτάει κανείς είναι το εθνόσημο και μετά ρίχνει…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ