Στα Νοσοκομεία Τζούφη και Μαντάς

Το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και το Νοσοκομείο «Χατζηκώστα» επισκέφτηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Μερόπη Τζούφη και Χρήστος Μαντάς, όπου συνομίλησαν διεξοδικά με μέλη των Διοικήσεων και εργαζόμενους.

Ο Διοικητής του ΠΓΝΙ κ. Βασίλης Τσίκαρης ενημέρωσε τους υποψήφιους βουλευτές Ιωαννίνων για τη λειτουργία του νοσοκομείου και τη νέα πτέρυγα, ενώ επεσήμανε την ανάγκη δημιουργίας νέων κλινικών και αναβάθμιση των υπαρχόντων. Επίσης, αναφέρθηκε στη διαδικασία πρόσληψης εργαζομένων στην καθαριότητα, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει.

Κοινή διαπίστωση αποτέλεσε πως το ΠΓΝΙ παρέχει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, παράγει πλούσιο ερευνητικό και εκπαιδευτικό έργο και διαθέτει άρτιο ιατρικό και τεχνολογικό εξοπλισμό, αποτελώντας το μεγαλύτερο και πιο πλήρες νοσοκομείο της Δυτικής Ελλάδας και ένα από τα πιο καινοτομικά νοσοκομεία της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό, η πρόσφατη ένταξη του ΠΓΝΙ στο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης (4.5 εκατ. €) και η τοποθέτηση νέου τομογράφου (PET-CT) αναμένεται να συμβάλλει στην περαιτέρω αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Η Μερόπη Τζούφη και ο Χρήστος Μαντάς πραγματοποίησαν επίσης συνάντηση με αντιπροσωπεία εργαζομένων στην καθαριότητα τονίζοντας πως συμμερίζονται απόλυτα την αγωνία τους για την επόμενη ημέρα, υπενθυμίζοντας πως η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αποκατέστησε τους μισθούς και τις εργασιακές τους σχέσεις, απομακρύνοντας τα εργολαβικά συμφέροντα από το χώρο της Δημόσιας Υγείας.

Επίσης, αναφέρθηκαν στη δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ για 10.000 προσλήψεις ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού εντός της επόμενης τριετίας, δίνοντας έμφαση στην επαναφορά του κανόνα 1:1 στις προσλήψεις-αποχωρήσεις. Επεσήμαναν δε, πως η εξαγγελία της ΝΔ για επαναφορά του κανόνα 1:5 αναμένεται να οδηγήσει τις δομές υγείας σε υποστελέχωση και απαξίωση, καθώς και εκχώρηση κρίσιμων τομέων στα ιδιωτικά συμφέροντα, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους εργαζόμενους, αλλά και την παρεχόμενη ποιότητα υπηρεσιών προς τους ασθενείς.

Στο Νοσοκομείο «Χατζηκώστα», οι υποψήφιοι βουλευτές Ιωαννίνων συναντήθηκαν με τον Διοικητή κ. Ευάγγελο Καρβούνη, μέλη του ΔΣ και εργαζόμενους και ενημερώθηκαν για την ομαλή διαδικασία ανανέωσης του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και τη μετατροπή των εργολαβικών συμβάσεων σε ατομικές συμβάσεις εργασίας.

Επιπρόσθετα, τέθηκε το ζήτημα των έγκαιρων χρηματοδοτήσεων ώστε να μην υπάρχουν εμπόδια στην κάλυψη των αναγκών και τη συντήρηση ορισμένων κτηριακών υποδομών, καθώς και στη μερική έλλειψη ειδικευόμενων ιατρών. Παράλληλα, οι υποψήφιοι βουλευτές ενημερώθηκαν για την ολοκλήρωση της προκήρυξης για τη στελέχωση των ΤΕΠ καθώς και για την ενδυνάμωση των εξωτερικών ιατρείων.

Οι δύο υποψήφιοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την ενίσχυση των νέων δομών και τις εξελίξεις στις συμβάσεις στην καθαριότητα και την εστίαση, επισημαίνοντας τα ορατά οικονομικά οφέλη που καταγράφονται σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας. Όσον αφορά την έλλειψη ειδικευόμενων ιατρών, ανέφεραν πως το φαινόμενο είναι πανελλαδικό και για το λόγο αυτό γίνεται προσπάθεια ώστε τα κενά αυτά να καλυφθούν με μόνιμο προσωπικό.

Τέλος, οι υποψήφιοι βουλευτές Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία υπογράμμισαν πως η Κυβέρνηση παρέλαβε το 2015 το Δημόσιο Σύστημα Υγείας σε κατάρρευση, με δραματικές περικοπές στους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων (-40%), χωρίς μόνιμες προσλήψεις για 5 χρόνια και με 2.5 εκατομμύρια ανασφάλιστους πολίτες χωρίς πρόσβαση στο ΕΣΥ και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Στον αντίποδα των πολιτικών λιτότητας, η Κυβέρνηση διασφάλισε την ελεύθερη πρόσβαση όλων στη δημόσια υγεία και ενίσχυσε το ΕΣΥ με προσωπικό, υποδομές και εξοπλισμό, έχοντας ως γνώμονα την καθολική πρόσβαση όλων σε δωρεάν και υψηλής ποιότητας υπηρεσίας υγείας.

 

 

 

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ