Στα Γιάννινα επιστημονική εκδήλωση των πνευμονολόγων

afisa pneumologoi

Για 3η συνεχή χρονιά η πανελλήνια επιστημονική εκδήλωση με τίτλο “What is New in Respiratory Medicine” (22-25 Σεπτεμβρίου στο συνεδριακό κέντρο Du Lac) συγκεντρώνει το ενδιαφέρον σημαντικού αριθμού συνέδρων από την Ελλάδα και το εξωτερικό στα Ιωάννινα.

Η διοργάνωση είναι μια πρωτοβουλία της Πανεπιστημιακής Πνευμονολογικής Κλινικής του ΠΓΝ Ιωαννίνων, που φέτος φέρει τη σημαντική συνεργασία και συμμετοχή της Εταιρείας Παθολογίας ΒΔ Ελλάδος.

Το Συνέδριο θα προσφέρει ένα πλούσιο τετραήμερο πρόγραμμα με σημαντικούς προσκεκλημένους ομιλητές που θα ταξιδέψουν στα Ιωάννινα προκειμένου να παρευρεθούν και να παρουσιάσουν ζωντανά τα θέματα που περιλαμβάνει η ατζέντα του Επιστημονικού Προγράμματος.

Στόχος του συνεδρίου είναι η ενημέρωση και η ανταλλαγή απόψεων σε καίρια ζητήματα που αφορούν ολόκληρο το φάσμα της σύγχρονης Πνευμονολογίας, αλλά και θέματα που ενδιαφέρουν της ευρύτερης επιστημονικής κοινότητας των Παθολογικών Ειδικοτήτων σε επίπεδο έρευνας, εκπαίδευσης, κλινικής πρακτικής, καθώς και στο ρόλο του Πνευμονολόγου στη συνεργασία του με άλλες ειδικότητες.

Το συνέδριο πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, της Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδος, της Εταιρείας Νοσημάτων Θώρακος Ελλάδος, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων, με τη δυναμική συνεργασία διαφόρων Παθολογικών ειδικοτήτων.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί τιμητική εκδήλωση για τον Ακαδημαϊκό Καθηγητή Χαράλαμπο Ρούσσο για την εξαιρετική του προσφορά στην Πνευμονολογία και την Εντατική Θεραπεία, αλλά και στην Ιατρική γενικότερα.

Το Συνέδριο φέτος πρωτοτυπεί, καθώς στους χώρους του αναμένεται να φιλοξενήσει την έκθεση φωτογραφίας με τίτλο “Stills in Motion”, μια πρωτοβουλία που εγκαινιάστηκε στο πλαίσιο διεξαγωγής του μεγάλου αθλητικού γεγονότος της πόλης μας Ioannina Lake Run. Συνεχίζοντας τη σημαντική συνεργασία του 2021, όπου επιστήμη και αθλητισμός στείλαμε μαζί το ηχηρό μήνυμα “Run4Vax” υπέρ του εμβολιασμού για την αντιμετώπιση της πανδημίας, φέτος, στον απόηχο της μεγάλης επιτυχίας του Ioannina Lake Run 2022 το Πνευμονολογικό Συνέδριο “What is New in Respiratory Medicine” υποδέχεται την συνέχεια της έκθεσης στους χώρους του Συνεδριακού Κέντρου Du Lac από 22-25/9/2022.

Στα πλαίσια του Συνεδρίου χορηγούνται 25 Μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (CME- CPD credits), από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ