Στα Γιάννινα το 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Θρόμβωσης

alis kardia

Το Ινστιτούτο Μελέτης και Εκπαίδευσης στη Θρόμβωση και την Αντιθρομβωτική Αγωγή (Ι.Μ.Ε.Θ.Α.) διοργανώνει στα Γιάννινα το 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Θρόμβωσης – Αντιθρομβωτικής Αγωγής, στο διάστημα 21 – 23 Σεπτεμβρίου 2023.

Το Ινστιτούτο Μελέτης και Εκπαίδευσης στη Θρόμβωση και την Αντιθρομβωτική Αγωγή (Ι.Μ.Ε.Θ.Α.) έχοντας ως σκοπό την προαγωγή της έρευνας και της εκπαίδευσης και τη διαρκή ενημέρωση σχετικά με τις εξελίξεις στον τομέα της θρόμβωσης και της αντιθρομβωτικής αγωγής, τη διαμόρφωση κανόνων χρήσης των αντιθρομβωτικών φαρμάκων καθώς και την εκπόνηση και συντονισμό ερευνητικών προγραμμάτων σχετικών με τη θρόμβωση και την αντιθρομβωτική αγωγή, διοργανώνει για 11η συνεχή χρονιά, το Πανελλήνιο Συνέδριο Θρόμβωσης – Αντιθρομβωτικής Αγωγής.

Είναι πλέον αποδεδειγμένο πως η Θρόμβωση και η αντιμετώπισή της είναι αντικείμενο πολλών και διαφορετικών ιατρικών ειδικοτήτων όπως της Παθολογίας, της Καρδιολογίας, της Αιματολογίας, της Αγγειοχειρουργικής, της Αναισθησιολογίας, της Γυναικολογίας, της Ορθοπεδικής, της Χειρουργικής, της Γενικής Ιατρικής, της Γαστρεντερολογίας, της Νεφρολογίας κ.λπ. και για το λόγο αυτό, το επιστημονικό πρόγραμμα του συνεδρίου συμπεριέλαβε μια πλειάδα θεμάτων σχετικών με τις τρέχουσες εξελίξεις στη Θρόμβωση, που θα αναπτυχθούν από εξειδικευμένους και έμπειρους επιστήμονες διεθνούς κύρους, ορμώμενους όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό. Έχει προβλεφθεί επαρκής χρόνος για συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων που πιστεύουμε ότι θα ωφελήσει όλους τους συμμετέχοντες καθώς θα δοθούν απαντήσεις σε δυσεπίλυτα θέματα που αφορούν στην ορθή χρήση των αντιθρομβωτικών φαρμάκων.

Λαμβάνοντας υπόψη πως η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και οι λειτουργοί της, αποτελούν βασικό πυλώνα της φροντίδας υγείας, φέτος για πρώτη φορά, έχει προγραμματιστεί μία ιδιαίτερα σημαντική δραστηριότητα κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, το Κλινικό Φροντιστήριο Θρόμβωσης και Αντιθρομβωτικής Αγωγής που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023, για τους Ιατρούς της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Με γνώμονα την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των επαγγελματιών υγείας, θα παρουσιαστούν νεότερα δεδομένα ως προς τη Θρόμβωση, βασικές αρχές για τη διάγνωση και αντιμετώπισή της, και θα δοθούν απαντήσεις σε κλινικά ερωτήματα που καλείται ο επαγγελματίας της Π.Φ.Υ. να λύσει στην καθ’ ημέρα κλινική πράξη.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου θα παρουσιαστούν από νέους επιστήμονες, αποτελέσματα ερευνητικών δραστηριοτήτων τους με τη μορφή προφορικών ή αναρτημένων ανακοινώσεων και κατά τη διάρκεια της Τελετής Λήξης του Συνεδρίου θα βραβευθούν οι καλύτερες ερευνητικές εργασίες που θα παρουσιαστούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ