Στα Γιάννινα ο Κ. Τσουβάλας, συσκέψεις στην Αστυνομία

tsouvalas astinomia

Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Κωνσταντίνος Τσουβάλας εκπροσώπησε την Κυβέρνηση στον ετήσιο εορτασμό της «Ημέρας Μνήμης των Εθνικών μας Ευεργετών» που έγινε στα Γιάννινα.

Στο πλαίσιο του εορτασμού παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση, στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου και ακολούθως κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Ηρώων Μπιζανομάχων.

Σε δήλωση που έκανε ανέφερε ότι οι εκδηλώσεις την ημέρα αυτή για την Ήπειρο αποκτούν μια άλλη διάσταση και σημασία, αφού όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν ότι η πλειοψηφία των ευεργετών ήταν Ηπειρώτες.

Η Ήπειρος αν και φτωχή στο εισόδημα υπήρξε πάντα πλούσια στης καρδιάς το πύρωμα.

«Τιμούμε σήμερα τη μνήμη αυτών των σπουδαίων ανθρώπων, όχι μόνο για την τεράστια προσφορά τους, με την οποία, αναμφισβήτητα, συνέβαλαν καθοριστικά στην πρόοδο και στην ανάπτυξη του έθνους και του τόπου, αλλά ίσως κυρίως για το κίνητρο αυτής της προσφοράς, που δεν ήταν άλλο από την αγάπη τους για την Πατρίδα.

Η ευεργεσία προς την πατρίδα, η εθνική ευεργεσία είναι χαρακτηριστικό των ελευθερόφρονων ανθρώπων, πολιτών.

Πρόκειται για το ίδιο κίνητρο, που πριν από 200 χρόνια, ώθησε το γένος μας στην έναρξη της επαναστάσεως του 1821.

Η αγάπη. Για την ελευθερία της Πατρίδας. Την εθνική ανεξαρτησία. Την οικονομική ανάπτυξη, την κοινωνική πρόοδο και δικαιοσύνη», ανέφερε.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην περιοχή συναντήθηκε στην έδρα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, με τον Γενικό και τους Διευθυντές Διευθύνσεων Αστυνομίας της Γενικής Ηπείρου όπου είχε τη δυνατότητα να ενημερωθεί αναλυτικά για διάφορα θέματα αστυνομικού ενδιαφέροντος.

Επίσης, συναντήθηκε με εκπροσώπους της Ένωσης Αξιωματικών Ηπείρου, της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων και του Συλλόγου Πολιτικού Προσωπικού Ελληνικής Αστυνομίας – Πυροσβεστικού Σώματος Ηπείρου – Ιονίων Νήσων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ