Στα δύο η πλειοψηφία για τις παιδικές χαρές….

PAPALEXISΣε μείζον εξελίχθηκε τελικά το θέμα των παιδικών χαρών και της αποκατάστασής τους, καθώς η πρόταση του Δημάρχου Γιάννη Παπαλέξη για κατάτμηση του έργου προκάλεσε αντιδράσεις και τελικά καταψηφίστηκε από δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας.

Σύμφωνα με την πρόταση του δημάρχου το συγκεκριμένο έργο είχε χωριστεί σε τρία έργα, που από μόνα τους έδειχναν, ότι πρόκειται για το ίδιο έργο.

Η πρόταση του δημάρχου ανέφερε ότι το ένα έργο θα αφορούσε την προμήθεια οργάνων της τάξης των 15.000 ευρώ, την συντήρηση των οργάνων στις παιδικές χαρές πάλι 15.000 ευρώ και την προμήθεια συνθετικού χλοοτάπητα 7.500 ευρώ.

Αμέσως αντέδρασε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Κώστας Πατήλας, ο οποίος έκανε λόγο για κατάτμηση ενός ενιαίου έργου, που θα μπορούσε να έχει ως τίτλο την προμήθεια και εργασίες στις παιδικές χαρές. Με την άποψη αυτή συμφώνησε και επιχειρηματολόγησε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Νικολάου.

Απ’ την πλευρά του ο δήμαρχος Γιάννης Παπαλέξης επέμενε ότι δεν είναι ενιαίο έργο και δεν πρόκειται για κατάτμηση, άποψη την οποία προσπάθησε να στηρίξει και ο αντιδήμαρχος οικονομικών Φίλιππος Παππάς, για να φτάσει το θέμα σε ψηφοφορία, το αποτέλεσμα της οποίας ήταν κόλαφος για το δήμαρχο Γιάννη Παπαλέξη.

Δέκα τρεις (13) δημοτικοί σύμβουλοι ψήφισαν την άποψη των κ.κ. Πατήλα και Νικολάου και έντεκα (11) δημοτικοί σύμβουλοι ψήφισαν υπέρ της πρότασης του δημάρχου Γιάννη Παπαλέξη. Αντίθετα με την πρόταση του δημάρχου ήταν οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας Κώστας Παπαμιχαήλ και Χρήστος Γιώργος, ενώ λίγο πριν την κρίσιμη ψηφοφορία είχε αποχωρήσει απ’ την αίθουσα η αντιδήμαρχος Βίκυ Βασιλάκη.

Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο θέμα, είχε έρθει προς συζήτηση και στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και όταν κατατέθηκαν οι αντιρρήσεις, ο δήμαρχος το απέσυρε και δεσμεύτηκε ότι θα το φέρει σε επόμενη συνεδρίαση, προφανώς με διαφορετική πρόταση. Ωστόσο το έφερε όπως ακριβώς και στην προηγούμενη συνεδρίαση, γεγονός που διεύρυνε τον προβληματισμό των δημοτικών συμβούλων.

Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη ψηφοφορία, που δεν περνάει η πρόταση του δημάρχου Γιάννη Παπαλέξη και αυτό σημαίνει πολλά. Γι’ αυτό και στην συνέχεια στο γραφείο του δημάρχου η ένταση που προκλήθηκε, ήταν άνευ προηγουμένου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ