Στα άκρα η αντιπαράθεση για τη Γωνιά

goniaΜε ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η σύσκεψη που θα γίνει σήμερα για τα έργα στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας και την Γωνιά, την στιγμή που η αντιπαράθεση μεταξύ αντιπεριφερειάρχη και δημάρχου χτυπάει….κόκκινο.

Δήμαρχος και αντιπεριφερειάρχης ανταλλάσουν ανακοινώσεις σε υψηλούς τόνους.

Με την τελευταία ο κ. Κάτσινος ούτε λίγο ούτε πολύ καταλόγισε ευθύνες στον κ. Πιτούλη υποστηρίζοντας ότι ήταν μέλος στην Επιτροπή Διαγωνισμού για το έργο του λιμανιού και ως εκ τούτου όφειλε τότε να παρέμβει και να προλάβει το έγκλημα της Γωνιάς.

Η αντίδραση του κ. Πιτούλη ήταν άμεση και η ανακοίνωση εξαιρετικά αιχμηρή και με πολλά καρφιά για το δήμαρχο.

Αναλυτικά ο κ. Πιτούλης αναφέρει:

«Αδυνατώ και αδιαφορώ να συμμετέχω στα συνεχόμενα ολισθήματα, του κατά τα άλλα συμπαθέστατου Δημάρχου Ηγουμενίτσας.
Όταν αγνοεί βασικά πράγματα πάνω στην διαδικασία των μελετών και δημοπρασιών, καλύτερα να ασχολείται με την διπλή επαγγελματική του τέχνη.

Η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων αλλά και το έργο της Γ1 φάσης λιμένα Ηγουμενίτσας, καθώς και της βελτίωσης του οδικού άξονα Ηγουμενίτσας – Πλαταριάς, είχε παρουσιαστεί στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Θεσπρωτίας κατά την πολυετή του θητεία εκεί.
Στο χέρι του είναι να ενημερώσει το γιατί, ποτέ το Νομαρχιακό Συμβούλιο δεν έστειλε τις συγκεκριμένες μελέτες στο Δήμο της Ηγουμενίτσας, όπου ήμουν και Δήμαρχος, για γνωμοδότηση ή έστω ενημέρωση.
Αυτό και μόνο αυτό αναδεικνύει το ποιοί γνώριζαν τις μελέτες και ποιοί όχι.

Όταν συμμετέχεις ως μέλος επιτροπής αξιολόγησης προσφορών για ανάδειξη μειοδότη σε έργο, δεν ελέγχεις ή υπογράφεις την μελέτη αλλά το εάν τα εργολαβικά σχήματα, που συμμετέχουν, πληρούν τις προϋποθέσεις που προβλέπονται από την διακήρυξη.
Στην συνέχεια, όσων τα στοιχεία των προσφορών βρεθούν εντάξει, η επιτροπή διαγωνισμού αποσφραγίζει τις οικονομικές προσφορές και ανακηρύσσει μειοδότη.

Το που προβλέπει η Νομοθεσία, η επιτροπή διαγωνισμού, να είναι γνώστης, να υπογράφει και να εγκρίνει την μελέτη αποτελεί “τροπολογία Νομοσχεδίου που προωθεί εντός των ημερών, στην Βουλή των Ελλήνων, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας”.

Από την πλευρά μου, σε όλους τους τόνους, προς όλα τα επίπεδα διοίκησης, από τη πρώτη στιγμή είχα ξεκάθαρη θέση στο ζήτημα της Γωνιάς, σε αντίθεση με άλλους, που το πρωί συμφωνούσαν με τη παρέμβαση, και το βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο, “κωλοτούμπα”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ