Στα άκρα Δήμος και ΟΛΗΓ για το Δρέπανο..

Στα άκρα οδηγούνται οι σχέσεις Δήμου Ηγουμενίτσας και ΟΛΗΓ με αφορμή την απόφαση του δεύτερου να προχωρήσει στην διακήρυξη για την επιλογή παραχωρησιούχων δύο καταστημάτων στην παραλία του Δρεπάνου.

Οι διακηρύξεις είναι ήδη στον αέρα και η προθεσμία για την υποβολή δικαιολογητικών έχει οριστεί μέχρι τις 3 Μαΐου.

Η παραχώρηση θα έχει διάρκεια τρία χρόνια με δυνατότητα παράτασης των συμβάσεων για άλλα τρία.

Η επισκευή των συγκεκριμένων κτιρίων υλοποιείται ήδη από τον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας.

Ο Δήμος ωστόσο αντιδρά έντονα καθώς βλέπει, πίσω από την απόφαση αυτή, αθέτηση των υποσχέσεων για παραχώρηση της χερσαίας ζώνης.

«Δεν αντιλαμβάνεστε ότι οι πράξεις σας αυτές, που δεσμεύουν για 6 χρόνια τα αναψυκτήρια, περιπλέκουν εκ νέου τη διαδικασία απόδοσης της παραλίας Δρεπάνου στον Δήμο;

Μήπως αυτές σας οι ενέργειες αποκαλύπτουν και την πραγματική σας πρόθεση, της μη απόδοσης των τμημάτων της χερσαίας ζώνης που δεν χρησιμοποιούνται για λιμενικές δραστηριότητες στον Δήμο και την Τοπική Κοινωνία;

Σας καλούμε, άμεσα να ακυρώσετε τις διαδικασίες δημοπράτησης και να εντείνουμε τις από κοινού ενέργειες για την ολοκλήρωση της διαδικασία απόδοσης.

Σε διαφορετική περίπτωση, θα θεωρήσουμε τις πράξεις σας casus belli ως προς την τοπική κοινωνία και ως Δήμος θα πράξουμε τα δέοντα, παραπέμποντας το θέμα σε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να καθορίσουμε την περαιτέρω στάση μας» αναφέρει ο δήμαρχος σε επιστολή του προς τον ΟΛΗΓ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ