Στ. Καλογιάννης: Πως και πότε θα ενισχυθεί το ΕΚΑΒ Ιωαννίνων

astenoforo

Επανέρχεται στο σοβαρό θέμα της ενίσχυσης του ΕΚΑΒ Ιωαννίνων σε ανθρώπινο δυναμικό και σε εξοπλισμό, ο Σταύρος Καλογιάννης, καταθέτοντας εκ νέου σχετική Ερώτηση (αρ. πρωτ. 880/2022) προς το αρμόδιο Υπουργείο Υγείας.

Συγκεκριμένα, στην Ερώτησή του, ο Σταύρος Καλογιάννης, αναφέρει:

«Η πανδημία του κορονοϊού έχει επιβαρύνει σημαντικά το Εθνικό Σύστημα Υγείας εδώ και 2½ περίπου χρόνια, επηρεάζοντας σε μεγάλο βαθμό την εύρυθμη λειτουργία των δομών του. Παράλληλα, ανέδειξε αδυναμίες του συστήματος, που δυσχεραίνουν το έργο των γιατρών, νοσηλευτών, υγειονομικών υπαλλήλων.

Το ΕΚΑΒ Ιωαννίνων, το οποίο σημειώνει τους καλύτερους χρόνους ανταπόκρισης πανελλαδικά, αντιμετωπίζει ορισμένα προβλήματα λειτουργίας, καθώς είναι υποστελεχωμένο και έχει ελλείψεις σε οχήματα και σε εξοπλισμό. Αξίζει να σημειωθεί πως οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ Ιωαννίνων, πέραν των αρμοδιοτήτων τους, επωμίζονται και το βάρος των δευτερογενών διακομιδών από τα δύο Νοσοκομεία των Ιωαννίνων. Σχετικά με τις ελλείψεις σε οχήματα, σημειώνεται ότι η τελευταία προμήθεια ασθενοφόρων για το ΕΚΑΒ Ιωαννίνων είχε πραγματοποιηθεί πριν 7-8 χρόνια, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υφιστάμενη επιχειρησιακή κατάστασή τους και τα υψηλά κόστη συντήρησής τους.

Σημειώνεται, επίσης, ότι το Παράρτημα Ιωαννίνων έχει ενημερώσει εγγράφως την Κεντρική Υπηρεσία του ΕΚΑΒ, για τις υπηρεσιακές ανάγκες σε επικουρικό προσωπικό, που αφορούν στις ειδικότητες: ΠΕ Διοικητικού – Οικονομικού, ΠΕ Πληροφορικής, ΤΕ Διοίκησης – Οικονομίας, ΤΕ Νοσηλευτών, ΔΕ Διοικητικού – Λογιστικού, ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρων, ΥΕ Βοηθητικών Εργασιών Καθαριότητας».

Με δεδομένο ότι, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας έχει σταθεί έμπρακτα και αποτελεσματικά δίπλα στους υγειονομικούς καθ’ όλη της διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού και καθώς πρόσφατη σχετική Ερώτησή του (αρ. πρωτ.: 147/2022) δεν απαντήθηκε, ο Σταύρος Καλογιάννης ερωτά εκ νέου τον αρμόδιο Υπουργό αν προτίθεται να προχωρήσει στην ενίσχυση του ΕΚΑΒ Ιωαννίνων σε ανθρώπινο δυναμικό και σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό και κυρίως σε ασθενοφόρα οχήματα, για την αποτελεσματικότερη και ακόμα πιο ποιοτική παροχή υπηρεσιών.

Ο Σταύρος Καλογιάννης ζητά επίσης να ενημερωθεί μέσω ποιού χρηματοδοτικού Προγράμματος και βάσει ποιού χρονοδιαγράμματος προτίθεται το Υπουργείο να κινηθεί για την ενίσχυση του ΕΚΑΒ Ιωαννίνων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ