Σοβαρός, ουσιαστικός και μετρημένος

psathas vasilis

Σοβαρός, ουσιαστικός και μετρημένος ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας Βασίλης Ψαθάς σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε στο ART-TV με αφορμή τη συζήτηση που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο Άρτας για την υποτιθέμενη μεταφορά του Τμήματος Μουσικών Σπουδών στα Γιάννινα.

«Ήταν μία συζήτηση άνευ αντικειμένου» τόνισε ο κ. Ψαθάς και υπογράμμισε ότι η έδρα του τμήματος είναι ορισμένη με νόμο και στην παρούσα φάση δεν απορρέει από πουθενά αλλαγή της.

Ανέλυσε διεξοδικά το στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το τμήμα τονίζοντας την ανάγκη άμεσης επίλυσης του ώστε να διασφαλιστεί το μέλλον του τμήματος.

Καυτηρίασε με πολύ έντονο ύφος την δαιμονοποίηση των Ιωαννίνων. Κάτι τέτοιο καλλιεργείται από συγκεκριμένους κύκλους στην Άρτα, γεγονός που δεν προσφέρει τίποτα, αντίθετα καλλιεργεί αντιπαραθέσεις χωρίς κανένα περιεχόμενο.

Είναι ανάγκη να έχουμε περιφερειακή συνείδηση και αυτό μπορεί να γίνει μέσα από συζήτηση και διάλογο.. «Πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία, να αποκτήσουμε περιφερειακή συνείδηση» τόνισε ο κ. Ψαθάς και θύμισε παρόμοιες αντιδράσεις που είχαν καταγραφεί στην Άρτα πριν από λίγο καιρό με αφορμή το Αγροδιατροφικό Πάρκο, το οποίο επίσης κάποιοι το έβλεπαν να μετακομίζει στα Γιάννινα..

Η τοποθέτηση του Βασίλη Ψαθά ήταν από τις μεστές, ουσιαστικές και ψύχραιμες που έχουν γίνει εδώ και καιρό στην Ήπειρο. Ας βρεθούν κι άλλοι που θα βλέπουν τα πράγματα Ηπειρωτικά και όχι στα στενά όρια δήμων ή νομών..  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ