«Σωτηρία με λένε» για δύο μόνο παραστάσεις

sotiria ktve

sotiria ktve

Μια νέα εποχή στη συνεργασία του με το ηπειρώτικο ΔΗΠΕΘΕ εγκαινιάζει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος ρίχνοντας την αυλαία της φετινής χειμερινής περιόδου στην πρωτεύουσα της Ηπείρου: το έργο της Σοφίας Αδαμίδου «Σωτηρία με λένε» είναι η τελευταία επαγγελματική θεατρική παραγωγή που φιλοξενείται στο «Καμπέρειο».

Η νέα αυτή συνεργασία οριοθετείται τόσο από τον ρόλο που δύναται να έχει το ΚΘΒΕ ως ενδιάμεσος κρίκος στη συνεργασία των έξι ΔΗΠΕΘΕ της Εγνατίας Οδού, όσο και από την παλαιότερη, πλούσια συνεργασία του Καλλιτεχνικού του Διευθυντή Γιάννη Αναστασάκη με τη δημοτική σκηνή της πόλης, αλλά και την καθοριστική του παρουσία στη ΘΕ.Σ.Π.Ι.
Δύο μόνο παραστάσεις θα δώσει η θεατρική αυτή παραγωγή στην Ήπειρο.

Παρασκευή 22 και Σάββατο 23 Απριλίου, η ζωή της Σωτηρίας Μπέλλου θα αναπαρασταθεί στο θέατρο «Καμπέρειο» μέσα από το έργο της Σοφίας Αδαμίδου «Σωτηρία με λένε» που ανέβηκε σε σκηνοθεσία Χριστίνας Χατζηβασιλείου και με μια καθηλωτική ερμηνεία από την Έφη Σταμούλη. Παράσταση που κέρδισε κοινό και κριτικούς, με sold out παραστάσεις στη Μονή Λαζαριστών, τώρα στο θέατρο «Καμπέρειο» υπό την αιγίδα του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων με ώρα έναρξης 9.00 το βράδυ.

Λίγα λόγια για το έργο

Λίγες ώρες πριν από τη σοβαρή επέμβαση που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη φωνή της, η μεγάλη λαϊκή ερμηνεύτρια δεν σταματά να μιλά για την πολυτάραχη ζωή της: τα πρώτα χρόνια στη Χαλκίδα, η αναχώρηση για την Αθήνα μια μέρα μετά το ξέσπασμα του ελληνοϊταλικού πολέμου, η συνεργασία με τον Τσιτσάνη…

Η σκληρότητα μπερδεύεται με την ευαισθησία, το παρόν με το παρελθόν, η αγάπη με το μίσος, αποκαλύπτοντας μια εκρηκτική προσωπικότητα που δεν χάνει, ούτε μια στιγμή, το χιούμορ και το πάθος της για τη ζωή. Το θεατρικό έργο της δημοσιογράφου Σοφίας Αδαμίδου, την οποία η ίδια η Μπέλλου είχε εξουσιοδοτήσει να γράψει τη βιογραφία της, ανέβηκε για πρώτη φορά από το ΚΘΒΕ με συντελεστές:

Σκηνοθεσία-δραματουργική επεξεργασία: Χριστίνα Χατζηβασιλείου
Σκηνικά-Κοστούμια: Όλγα Χατζηιακώβου
Φωτισμοί: Μαρία Λαζαρίδου
Μουσική επιμέλεια: Χριστίνα Χατζηβασιλείου
Ηχητική επιμέλεια: Γιάννης Πειραλής
Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρία Λαζαρίδου
Οργάνωση παραγωγής: Marleen Verschuuren

Παίζουν με αλφαβητική σειρά: Ειρήνη Μουρελάτου, Έφη Σταμούλη

Τιμές εισιτηρίων ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ: 10 € – Ισχύουν εισιτήρια Ο.Γ.Α. Προπώληση: γραφεία ΔΗΠΕΘΕ (Αρχοντικό Πυρσινέλλα, Παπάζογλου & Αραβαντινού γωνία) και στα: viva.gr & T 11876, Public & www.public.gr, Seven Spots, Γερμανός, ote shops, tickethour.com, Τράπεζα Πειραιώς (από τα μηχανήματα aps), Ιανός & www.ianos.gr. Κρατήσεις θέσεων τηλ. 26 510 25 670 καθημερινές, πρωινές ώρες και λοιπές ώρες 6972 445 708.

{jathumbnail off}

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ