Σώθηκε από τρομοκρατική επίθεση και 13 χρόνια παλεύει για την αποζημίωση που δικαιούται!

asinomikos agia paraskeu

Σχεδόν 13 χρόνια κρατά ο Γολγοθάς της Σοφίας, της αστυνομικού που είχε τραυματιστεί πολύ σοβαρά σε τρομοκρατική επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα της Αγίας Παρασκευής, στην Αθήνα. Η Σοφία σώθηκε από θαύμα, υπηρετεί πλέον στα Γιάννινα και αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα από τον τραυματισμό που είχε υποστεί ως νεαρή ειδική φρουρός.

Παράλληλα με τον αγώνα για την αποκατάσταση της υγείας της κάνει και τον αγώνα για την δικαίωσή της από το ελληνικό κράτος.

Δύο δικαστήρια, δύο αποφάσεις για αποζημίωση με το ποσό των 200 χιλιάδων περίπου.. Όμως το ελληνικό κράτος έκανε και πάλι αναίρεση με την υπόθεση να εκδικάζεται τον Δεκέμβριο στον Ανώτατο βαθμό.

«Η συνάδελφός μας έχει υποστεί μία τεράστια ταλαιπωρία έπειτα από απανωτές χειρουργικές επεμβάσεις, με το δεξί της χέρι να  έχει καταστεί μη λειτουργικό,  τα δε ψυχικά της τραύματα ανεπούλωτα. Αυτό όμως που πραγματικά μας εξοργίζει και έχει προκαλέσει την αγανάκτηση και την πικρία των συναδέλφων μας, είναι το γεγονός ότι η Σοφία, πέραν της ατυχίας της να υποστεί και να υφίσταται όσα προαναφέραμε, είχε και έχει και έναν άλλο Γολγοθά να αντιμετωπίσει, αυτόν της αντιδικίας της με το Ελληνικό Δημόσιο, στην προσπάθεια της να αποδοθούν ευθύνες σε όποιους οφείλονται για ό,τι συνέβη εκείνο το βράδυ. Το αποκορύφωμα όλων των προαναφερομένων, είναι ότι η Πολιτεία όλα αυτά τα χρόνια, όχι μόνο στάθηκε απέναντί της, αντί να είναι στο πλευρό της, αλλά έφτασε και στο σημείο μετά την τελεσίδικη σε δεύτερο βαθμό δικαστική απόφαση, να ασκήσει Αίτηση Αναιρέσεως στο Συμβούλιο της Επικρατείας που εκδικάζεται την 12.12.2022» αναφέρει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων του Νομού Ιωαννίνων σε μία ακόμη παρέμβαση που κάνει.

Τον τελευταίο χρόνο οι παρεμβάσεις για δικαίωση της Σοφίας ήταν αρκετές, χωρίς όμως το ελληνικό δημόσιο να τις εισακούει.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων καλεί για μία ακόμη φορά όλους τους αρμόδιους να πάψουν να υποβάλλουν την Σοφία σε νέες δοκιμασίες και να παραιτηθούν της αιτήσεως αναιρέσεως δείχνοντας έτσι τον σεβασμό που πρέπει και παράλληλα τον σεβασμό στους αστυνομικούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ