ΣΟΚ…Βάζουν λουκέτο στα Επιμελητήρια

EpimelitirioΔ.Δημητρίου: Διαπραγματεύονται το κλείσιμο ενός φορέα που δεν τους χρεώνει ευρώ

Τα αποθεματικά των Επιμελητηρίων, δηλαδή τα χρήματα που είχαν συγκεντρωθεί από τις συνδρομές των μελών τους, εξανεμίστηκαν καθώς μετατράπηκαν, ερήμην τους σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου. Αυτή ήταν η πρώτη φάση του δράματος. Η δεύτερη και πιο σκληρή προέκυψε από τις συζητήσεις της τρόικας με τους εκπροσώπους της ελληνικής κυβέρνησης. Στο τραπέζι έπεσε η πρόταση κατάργησης των συνδομών για τα Επιμελητήρια, πρόταση που αν υιοθετηθεί θα οδηγήσει στο κλείσιμό τους, καθώς οι συνδρομές είναι η βασική πηγή εσόδων τους.

Την είδηση επιβεβαίωσε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Δημήτρης Δημητρίου μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΗΧΩ FM και στην εκπομπή η «Ώρα της Ηπείρου» εκφράζοντας μάλιστα την οργή και την αγανάκτησή του για την εξέλιξη αυτή.

«Η πληροφορία είναι πλήρως διασταυρωμένη. Από το μεσημέρι επικοινώνησα με τον Πρόεδρο του ΕΒΕΑ και με τα Υπουργεία. Υποστηρίζουν ότι με την κατάργηση της συνδομής, στην ουσία  των Επιμελητηρίων θα βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα… Διαπραγματεύονται το κλείσιμο ενός φορέα που δεν χρεώνει ούτε ένα ευρώ το κράτος και αποτελεί το τελευταίο αποκούμπι για τους μικρομεσαίους. Οι αντιδράσεις μας θα είναι έντονες» τόνισε ο κ. Δημητρίου.

Η εξέλιξη είναι αιφνίδια και μόνο τυχαίος δεν είναι ο χρόνος που σημειώνεται καθώς πριν λίγες μέρες αποκαλύφθηκε ότι η Τράπεζα Ελλάδος, ετσιθελικά, κούρεψε κατά 60% τις καταθέσεις των Επιμελητηρίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ