Σκουπίδια… από χρυσάφι! 1,4 εκατομμύρια το νέο χαράτσι.. Τι θα πληρώσουν οι δήμοι της Ηπείρου

asa-leitourgia5

Ο καβγάς για τα σκουπίδια και την διαχείρισή τους κρατά πολλούς μήνες στην Ήπειρο με πρωταγωνιστές τους αυτοδιοικητικούς πρώτου και δευτέρου βαθμού.

Οι παράμετροι είναι πολλές όμως πιο σημαντικό από τους καβγάδες που δεν αφορούν καθόλου μα καθόλου τους πολίτες είναι τα χρήματα. Τα χρήματα που δαπανώνται για τα σκουπίδια και πληρώνονται από τους πολίτες!

Η λειτουργία του εργοστασίου έχει εκτοξεύσει ήδη το κόστος στα ύψη. Πέρα από αυτή, το κόστος λειτουργίας των ΧΥΤΥ και τα λειτουργικά του ΦΟΔΣΑ ανεβάζουν ακόμη περισσότερο το κόστος.

Τώρα έρχεται και το τέλος ταφής. Ένα τέλος- χαράτσι για τους Δήμους, δηλαδή για τους πολίτες, που στην περίπτωση της Ηπείρου ο ΦΟΔΣΑ το έχει υπολογίσει κοντά στο ενάμισι εκατομμύριο!

Ενάμισι εκατομμύριο λοιπόν από το πουθενά και για το τίποτα. Κι αντί οι αυτοδιοικητικοί να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να απαιτήσουν από την κυβέρνηση να αναστείλει ένα ακόμη χαράτσι τουλάχιστον για τις περιοχές που έχουν κάνει βήματα στην διαχείριση των απορριμμάτων, συνεχίζουν να καβγαδίζουν για το ποιος θα κάνει τον καλύτερο εισπράκτορα!

Η τιμολογιακή πολιτική του ΦΟΔΣΑ για το 2022 θα συζητηθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο την ερχόμενη Τρίτη.

Οι 18 Δήμοι της Ηπείρου καλούνται να πληρώσουν στον Σύνδεσμο 3,9 εκατομμύρια ευρώ. Στο ποσό αυτό δεν περιλαμβάνεται το εργοστάσιο αφού για την διαχείριση των απορριμμάτων στη μονάδα ΑΣΑ η πληρωμή γίνεται στην Περιφέρεια.

Δεν περιλαμβάνεται ούτε η λειτουργία των ΣΜΑ καθώς αυτή… αναμένεται. Δεν περιλαμβάνεται προφανώς ούτε η μεταφορά του υπολείμματος καθώς εξακολουθεί να γίνεται από την Περιφέρεια και με χρήματα που έχει διαθέσει το κράτος.

Από την εικόνα αυτή καταλαβαίνει κανείς ότι το πρώτο ζητούμενο για όλους έπρεπε να είναι η εξεύρεση τρόπων για μείωση του κόστους. Κάτι που δεν φαίνεται να συμβαίνει.

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • pinakas telon

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ