Σκότωσαν στο Ζεφύρι, συνελήφθησαν στην Πέρδικα

ASTYNOMIA_1Πατέρας και τρεις γιοί του συνελήφθησαν στην Πέρδικα Θεσπρωτίας, όπου αναζήτησαν καταφύγιο μετά από άγριες συμπλοκές που είχαν στοιχίσει ζωές στο Ζεφύρι Αττικής.

Σε βάρος των τεσσάρων ατόμων εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης του 20ου Ανακριτικού Τμήματος Αθηνών, για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, ανθρωποκτονία από πρόθεση και απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συρροή.

Οι ενέργειες αυτές είχαν τελεσθεί στις 29 Οκτωβρίου στο Ζεφύρι.

Οι τέσσερις δράστες εκτιμώντας ότι η μείωση της τουριστικής κίνησης στη συγκεκριμένη περιοχή θα τους προσφέρει ένα ασφαλές καταφύγιο, πίστεψαν ότι θα καταφέρουν να περάσουν απαρατήρητοι.

Λογάριασαν όμως χωρίς την Ασφάλεια Θεσπρωτίας!

Ύστερα από συντονισμένες έρευνες και επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας και οι τέσσερις συνελήφθησαν και οδηγούνται στον Εισαγγελέα Ηγουμενίτσας.

Αναλυτικότερα, το βράδυ της 29-10-2011 οι τέσσερις συλληφθέντες συγκεντρώθηκαν ένοπλοι στη συμβολή των οδών Εθνικής Αντιστάσεως και Παναγίας Γρηγορούσης στο Ζεφύρι Αττικής και πραγματοποίησαν ένοπλη επίθεση κατά των μελών οικογένειας ημεδαπών (Ρομά) και συγγενών τους, η οποία εκδηλώθηκε διαδοχικά σε τέσσερα (4) διαφορετικά σημεία.

Από τις επιθέσεις αυτές τραυματίστηκε θανάσιμα ένας (1) ημεδαπός (Ρομά), ηλικίας 19 ετών, τραυματίστηκαν άλλοι εννέα (9) ημεδαποί (ΡΟΜΑ), ενώ προκλήθηκαν φθορές από βολίδες και σκάγια σε τουλάχιστον έξι (6) οχήματα και σε τουλάχιστον τέσσερις (4) οικίες.

Για την υπόθεση αυτή είχαν διενεργηθεί αστυνομικές έρευνες στις οικίες των δραστών, αλλά και σε εξωτερικούς χώρους, την επόμενη μέρα (30-10-2011) από Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στις οποίες βρέθηκαν τα εξής:

  • Είκοσι οκτώ (28) κάλυκες πυροβόλου όπλου, διαφόρων διαμετρημάτων.
  • Επτά (7) μεταλλικές βολίδες πυροδοτημένες –παραμορφωμένες.
  • Είκοσι δύο (22) πυροδοτημένα φυσίγγια κυνηγετικού όπλου των 12 cal.
  • Δύο (2) μη πυροδοτημένα φυσίγγια κυνηγετικού όπλου των 12 cal.
  • Εννιά (9) πυροδοτημένα φυσίγγια κυνηγετικού όπλου των 36 cal.
  • Δεκαέξι (16) πλαστικοί συγκεντρωτήρες κυνηγετικών φυσιγγίων.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ