Σκληρή απάντηση των ΕΑΣ στα περίεργα δημοσιεύματα

SYSKEPSIΜετά το μπαράζ δημοσιευμάτων αθηναικών μέσων ενημέρωσης, περί ύποπτων παιχνιδιών των Ενώσεων, στην πώληση της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη, ήρθε η απάντηση. Και η απάντηση δίνεται με μία σκληρή ανακοίνωση από τους μετόχους της γαλακτοβιομηχανίας η οποία δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:«Από την αρχή είχαμε επισημάνει ότι κάποιοι είναι διατεθειμένοι να παίξουν παιχνίδι εις βάρος της «ΔΩΔΩΝΗΣ» και υπέρ μεγάλων συμφερόντων στον χώρο του γάλακτος.

Αυτό το επιχειρούν συκοφαντώντας τις Ενώσεις, τους Συνεταιρισμούς, τις προσπάθειες και τον αγώνα που κάνουν προκειμένου να διασφαλιστεί ο συνεταιριστικός και ηπειρωτικός χαρακτήρας της «ΔΩΔΩΝΗΣ».

Άλλοι μιλάνε για παιχνίδια στις πλάτες της βιομηχανίας. Άλλοι μιλάνε για δεύτερες σκέψεις των ΕΑΣ και πώληση των μετοχών τους.

Είναι λυπηρό και ταυτόχρονα αποκαλυπτικό ότι με ψεύδη κάποιοι προσπαθούν να στρώσουν το χαλί για την απαξίωση της «ΔΩΔΩΝΗΣ», και την πώλησή της σε επίδοξους ντόπιους και ξένους αγοραστές, οι οποίοι έχουν ένα και μοναδικό εμπόδιο στην προσπάθεια αγοράς της Βιομηχανίας. Το εμπόδιό τους είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι, είναι οι ΕΑΣ Ηπείρου.

Οι ίδιοι κύκλοι αποσιωπούν σκόπιμα ότι η ιδρυτική πράξη της «ΔΩΔΩΝΗΣ» έχει διαταραχθεί μονομερώς από την ΑΤΕ με την παράνομη εξαγορά του 7,7 % των μετοχών από τις ΕΑΣ Άρτας, Πωγωνίου και Κόνιτσας –Ζαγορίου-Μετσόβου και για την οποία οι Ενώσεις βρίσκονται σε δικαστικό αγώνα μέχρι την τελική δικαίωσή τους.

Αποκρύβουν εντέχνως ότι η ΑΤΕ πουλάει κάτι το οποίο δεν της ανήκει.

Οι ΕΑΣ Ηπείρου έχουν ζητήσει από την Κυβέρνηση να ακυρώσει την εκδήλωση ενδιαφέροντος για την πώληση των μετοχών της ΑΤΕ.

Οι ΕΑΣ Ηπείρου απαιτούν να τηρηθεί η ιδρυτική πράξη και μεταβίβαση των μετοχών τις οποίες κατέχει η ΑΤΕ στους φυσικούς φορείς, στην λογιστική τους αξία ή στην αξία η οποία θα προκύψει μετά από κοινά αποδεκτή αποτίμηση.

Η «ΔΩΔΩΝΗ» δεν είναι ιδιοκτησία της ΑΤΕ. Το καταστατικό της «ΔΩΔΩΝΗΣ» ορίζει επακριβώς με ποιον τρόπο θα γίνει η αποχώρηση της ΑΤΕ από αυτήν. Είναι ξεκάθαρο στο άρθρο 8, ότι οι μετοχές της ΑΤΕ αν αυτή αποχωρήσει μεταβιβάζονται στις ΕΑΣ μετόχους.

Η «ΔΩΔΩΝΗ» μαζί με τους εργαζομένους της, εκτός από μια μεγάλη γαλακτοβιομηχανία είναι ταυτόσημη με τους ηπειρώτες κτηνοτρόφους, την Ήπειρο, την συνεταιριστική πράξη. Αυτή είναι και η πραγματικής της αξία.

Αυτές τις αξίες όσο και αν τις συκοφαντούν, όσο και αν τις λοιδορούν, εμείς θα τις υπηρετήσουμε, όπως πράξαμε από την ίδρυσή της .

Η «ΔΩΔΩΝΗ» ιδρύθηκε από τα συλλογικά όργανα των Κτηνοτρόφων για τους Κτηνοτρόφους της Ηπείρου. Ιδρύθηκε για να αξιοποιήσει το άριστο γάλα που παράγει ποιοτικά προϊόντα.

Προϊόντα που δημιουργούν υπεραξίες στηρίζοντας και αυξάνοντας το εισόδημα των Ηπειρωτών παραγωγών.

Αυτή είναι η αξία της «ΔΩΔΩΝΗΣ» και αυτή δεν ανήκει στην ΑΤΕ αλλά στους Ηπειρώτες κτηνοτρόφους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ