Σήμα κινδύνου εκπέμπουν τα ΤΕΙ

TEI_HPEIROYΣήμα κινδύνου για τα Τεχνολογικά Ιδρύματα της χώρας εκπέμπουν οι πρόεδροι των ΤΕΙ από το Μεσολόγγι, όπου πραγματοποιήθηκε η σύνοδός τους.

Όπως σημειώνεται σε σχετικό ψήφισμά τους «η συνεχιζόμενη υποχρηματοδότηση των Ιδρυμάτων οδηγεί σε αδυναμία βασικών λειτουργιών αυτών και υποβάθμιση της ποιότητας σπουδών, της φοιτητικής μέριμνας και μάλιστα στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες της χώρας, όπου χρειάζεται ανάπτυξη της έρευνας και της καινοτομίας».

Στο ψήφισμα επισημαίνεται ότι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης των προέδρων των ΤΕΙ, συζητήθηκαν και ελήφθησαν αποφάσεις για διάφορα θέματα, όπως η ανάγκη διαμόρφωσης τρίτου κύκλου σπουδών στα ΤΕΙ (απονομή Διδακτορικών διπλωμάτων).

Επίσης, όσον αφορά το σχέδιο «Αθηνά» για την αναδιάρθρωση του χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, η σύνοδος των προέδρων ΤΕΙ ζητεί την ισότιμη συμμετοχή εκπροσώπων της στις διαδικασίες διαμόρφωσης του σχολείου, το οποίο- όπως σημειώνουν- θα πρέπει να λάβει υπ΄όψιν τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιφέρειας.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στο γεγονός, ότι «οι συνεχείς και μεγάλες μισθολογικές περικοπές των μελών του Εκπαιδευτικού Προσωπικού, απαξιώνουν το ακαδημαϊκό έργο και υποβαθμίζουν τη διεθνή ανταγωνιστικότητα των Ιδρυμάτων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ