Σφυροκοπείται η Ουκρανία.. Μόσχα προς Κίεβο: «Παραδοθείτε»

oukrania

Ρωσικές δυνάμεις σφυροκοπούν την Ουκρανία από ξηράς και αέρος σε μία μαύρη ημέρα για την Ευρώπη, που επιβεβαιώνει τους χειρότερους φόβους της Δύσης.

Ο διοικητής των ουκρανικών δυνάμεων δήλωσε ότι είναι σε εξέλιξη σκληρές μάχες για τον έλεγχο του αεροδρομίου του Γκοστομέλ στην περιοχή του Κιέβου.

Οι Ρώσοι έχουν καταλάβει, σύμφωνα με πληροφορίες το διεθνές αεροδρόμιο Αντόνοφ και κινούνται προς την πρωτεύουσα της Ουκρανίας .

Η ΕΕ πρόκειται να ανακοινώσει ένα νέο πακέτο «μαζικών» και «στοχευμένων» κυρώσεων. Σύσσωμη η διεθνής κοινότητα καταδικάζει την εισβολή.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης αργά το απόγευμα η Μόσχα δήλωσε ότι είναι πρόθυμη να διαπραγματευτεί τους όρους παράδοσης με το Κίεβο σχετικά με τη συνεχιζόμενη ρωσική στρατιωτική επίθεση που πραγματοποιείται σήμερα στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τον Πεσκόφ, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε την ετοιμότητά του να εμπλακεί σε συζητήσεις με τον Ουκρανό ομόλογό του, με έμφαση στην εξασφάλιση της εγγύησης του «ουδέτερου» καθεστώτος και την υπόσχεση ότι δεν θα υπάρχουν όπλα στο έδαφός της.

Πρόκειται για όρους που, σύμφωνα με τον Πεσκόφ, θα επιτρέψουν την επίτευξη της «αποστρατιωτικοποίησης και αποναζιστικοποίησης» της Ουκρανίας και την εξάλειψη αυτού που η Ρωσία θεωρεί σήμερα ως απειλή για την ασφάλεια του κράτους και του λαού της.

«Ο πρόεδρος διατύπωσε το όραμά του για το τι θα περιμέναμε από την Ουκρανία προκειμένου να επιλυθούν τα λεγόμενα προβλήματα της «κόκκινης γραμμής». Αυτό είναι το ουδέτερο καθεστώς και αυτό είναι η άρνηση ανάπτυξης όπλων», διευκρίνισε ο Πεσκόφ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ