Σφοδρή χιονόπτωση και στα ορεινά της Ηπείρου

Σφοδρές χιονοπτώσεις εκδηλώνονται σε όλες τις ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου. Πρόκειται για ένα κύμα κακοκαιρίας μεγάλης έντασης που δημιουργεί σοβαρά προβλήματα όχι μόνο στις μετακινήσεις αλλά και στο σύνολο των καθημερινών δραστηριοτήτων. Το χιόνι σε ορισμένες περιοχές ξεπερνά το μισό μέτρο και σε συνδυασμό με τον παγετό των προηγούμενων ημερών κάνει την κατάσταση εξαιρετικά δύσκολη. Από τα ξημερώματα είναι σε εξέλιξη η επιχείρηση αποχιονισμού σε κάθε γωνιά της Ηπείρου που δέχεται το νέο κύμα των χιονοπτώσεων. Επί ποδός βρίσκεται το σύνολο του ανθρώπινου δυναμικού της Πολιτικής Προστασίας τόσο της Περιφέρειας Ηπείρου όσο και των Δήμων.

Από την Περιφέρεια έχουν κινηθεί 28 αποχιονιστικά μηχανήματα ενώ άλλα έχουν διατεθεί στην πόλη των Ιωαννίνων προκειμένου να μείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι προς τα δύο νοσοκομεία αλλά και το κεντρικό οδικό δίκτυο.

Οι χιονοπτώσεις στα ορεινά συνεχίζονται με αμείωτη ένταση ενώ κατά διαστήματα εξακολουθεί να χιονίζει και εντός της πόλης των Ιωαννίνων…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ