Σφοδρές αντιδράσεις για το ξενοδοχείο καραντίνας

ksenodoxeio karantnas

Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις κατοίκων και φορέων της Πρέβεζας για τον ορισμό ξενοδοχείο καραντίνας, το οποίο βρίσκεται στην καρδιά της πόλης, εντός του ιστορικού κέντρου.

Ο Σύλλογος Εστιατόρων Καφεπωλών και ιδιοκτητών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, ο Εμπορικός Σύλλογος Ιστορικού Κέντρου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πρέβεζα απευθύνουν αναφορά- καταγγελία στο Υπουργείο Τουρισμού, την οποία κοινοποιούν στους βουλευτές και στις αρχές του νομού.

«Θεωρούμε απαράδεκτο από κάθε άποψη το γεγονός ότι δεν υπήρξε μέριμνα για να αποτραπεί η λειτουργία μιας ξενοδοχειακής επιχείρησης μέσα στον αστικό ιστό της πόλης, κι όχι μόνον αυτό, στην κυριολεξία μέσα στην «καρδιά» του Ιστορικού Κέντρου, δίπλα ακριβώς στους κλασικούς πεζόδρομους της παραλίας και της κεντρικής αγοράς, οι οποίοι κατακλύζονται το καλοκαίρι από χιλιάδες επισκέπτες. Μόνον ως αστοχία εκλαμβάνουμε το γεγονός ότι δεν τέθηκε σχετικός όρος στη διακήρυξη του μειοδοτικού διαγωνισμού έτσι ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα λειτουργίας ουσιαστικά νοσοκομειακών μονάδων εντός των τουριστικών περιοχών της χώρας», σημειώνουν.

Οι τρεις σύλλογοι υποστηρίζουν ότι η λειτουργία του συγκεκριμένου ξενοδοχείο θα έχει ως αποτέλεσμα να μην επισκεφθεί κανένας την πόλη της Πρέβεζας και να νεκρώσουν το ιστορικό κέντρο και η ευρύτερη περιοχή.

«Η λειτουργία του σημείου αναφοράς στη συγκεκριμένη θέση θα αποτελέσει «ταφόπλακα» για τον τουρισμό της πόλης. Εάν θέλουμε, έστω και την τελευταία στιγμή, να περισώσουμε ό,τι έχει απομείνει από το μερίδιο της τουριστικής αγοράς η οποία συμβάλει τα μέγιστα στην τοπική οικονομία και στην καταπολέμηση της ανεργίας, θα πρέπει με δική σας παρέμβαση να ανακληθεί άμεσα η σχετική απόφαση» καταλήγουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ