ΣΕΒΙΠΙ: Stop στις μονάδες βιοαερίου

Την διακοπή κάθε διαδικασίας αδειοδότησης των πέντε μονάδων βιοαερίου ζητά ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων της Βιομηχανικής Περιοχής Ιωαννίνων, ο οποίος δεν είναι ικανοποιημένος από την απάντηση του Υπουργείου Περιβάλλοντος.

Κι αυτό γιατί ο Υπουργός Σωκράτης Φάμελλος, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Κώστα Τασούλα, δήλωσε ουσιαστικά αναρμόδιος, παραπέμποντας το θέμα στις υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων ΒΙ.ΠΕ. Ιωαννίνων επισημαίνει ότι η εγκατάσταση μονάδων βιοαερίου σε μια Βιομηχανική Περιοχή με τα χαρακτηριστικά των Ιωαννίνων, είναι ασύμβατη και επιζήμια.

Υπογραμμίζει την ανάγκη διακοπής της διαδικασίας αδειοδότησης με δεδομένη την δέσμευση του Υπουργού ότι επεξεργάζεται την αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου, σχετικά με τη χρήση βιομάζας, βιορευστών και βιοαερίου στην ηλεκτροπαραγωγή, πρέπει να υπάρξει «πάγωμα» των διαδικασιών.

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων ΒΙ.ΠΕ. Ιωαννίνων θα συμμετέχει ενεργά στη διαδικασία διαβούλευσης για το νέο ειδικό χωροταξικό πλαίσιο για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και, σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Συνδέσμων Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών, θα καταθέσει πλαίσιο προτάσεων.

Θέση του Σ.Ε.ΒΙ.Π.Ι παραμένει πως οι μονάδες βιοαερίου θα πρέπει να είναι μικρής δυναμικότητας και να λειτουργούν δίπλα από τις παραγωγικές εγκαταστάσεις, που δίνουν την πρώτη ύλη. Λέμε όχι στη δημιουργία μιας μονάδας των 10 MW, που για προφανείς λόγους «έσπασε» σε πέντε των 2 MW.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ