Σε…ηλεκτρονική σύγχυση γιατροί και ασθενείς

IATRIKHΚατέρρευσε το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης

Σε πλήρη ηλεκτρονική σύγχυση βρίσκονται τις τελευταίες ώρες οι γιατροί καθώς το σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης κατέρρευσε και έχει οδηγήσει σε ένα απίστευτο αλλά και επικίνδυνο αλαλούμ. Στους κωδικούς των γιατρών, επικράτησε απόλυτη σύγχυση καθώς βρέθηκαν σε φακέλους άλλους συναδέλφων τους ακόμη και άλλων περιοχών αλλά και σε φακέλους άλλους ασθενών.

Μάλιστα αναφέρονται περιπτώσεις «αυτόβουλης» προσθήκης φαρμάκων με κατάρριψη του ανώτερου ορίου των τριών ανά συνταγή.

Η κατάσταση αυτή ξεκίνησε από το βράδυ της Κυριακής και το πιο εντυπωσιακό είναι ότι η εταιρία που ανέπτυξε το σύστημα δηλώνει αδυναμία να αποκαταστήσει την ομαλή του λειτουργία.

Τις τελευταίες ώρες οι αντιδράσεις από επαγγελματίες του κλάδου στην περιοχή έχουν γίνει έντονες με δεδομένη την κατάργηση της χειρόγραφης συνταγής από την 1η Μαΐου.

Εξάλλου οι ιδιώτες μη συμβεβλημένοι με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ ιατροί δεν δικαιούνται, έτσι κι αλλιώς, να κάνουν χειρόγραφη συνταγογράφηση διότι δε διαθέτουν συνταγολόγια – οπότε δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς τους άρα πρέπει να κλείσουν τα ιατρεία τους και να πάνε στο σπίτι τους .

Οι δε συμβεβλημένοι με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ ιατροί καλούνται να αντιμετωπίσουν τον όγκο δουλειάς με χειρόγραφες συνταγές αμφιβόλου νομιμότητας ενώ οι ασφαλισμένοι εγκλωβίζονται μεταξύ επάρκειας συνταγολογίων και καλής διάθεσης των συμβεβλημένων με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ οργανισμών.

Η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση εγκαταλείπεται μέχρι την ερχόμενη Κυριακή οπότε ο Γολγοθάς για γιατρούς και ασθενείς θα συνεχιστεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ