Σε βάθος ενός έτους οι έξι βάσεις αεροδιακομιδής

aerodia ekav

Σε βάθος ενός έτους τοποθέτησε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης την λειτουργία των έξι βάσεων αεροδιακομιδής, μία εκ των οποίων προβλέπεται να λειτουργήσει στα Ιωαννίνων.

Οι βάσεις εξαγγέλθηκαν μετά τον τραγικό θάνατο του Ερμή Θεοχαρόπουλου στα Τζουμέρκα και ο σχετικός νόμος που έχει ψηφιστεί εδώ και μήνες φέρει το όνομά του.

Ωστόσο αρκετούς μήνες μετά την ψήφιση η διαδικασία για την λειτουργία δεν έχει ξεκινήσει και όπως προκύπτει θα χρειαστούν ακόμη αρκετοί μήνες για να πάρουν μπροστά.

Στη διακαναλική συνέντευξη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανέφερε ότι το επόμενο διάστημα θα υπογραφεί η υπουργική απόφαση και σε βάθος ενός έτους οι έξι βάσεις θα τεθούν σε λειτουργία με μισθωμένες υπηρεσίες από το εξωτερικό.

«Ο Νόμος έχει ψηφιστεί. Θα βγει η υπουργική απόφαση για τις έξι βάσεις ευέλικτων ελικοπτέρων με πλήρη ιατρικό εξοπλισμό για διασώσεις στα ορεινά αλλά και για διακομιδές από κει όπου χρειάζεται ώστε ο ασθενής να φτάσει γρήγορα στο νοσοκομείο» ανέφερε στη συνέντευξή του.

Συμπλήρωσε ότι οι υπηρεσίες για τις βάσεις αυτές θα μισθωθούν από το εξωτερικό, στο πρότυπο που γίνεται με την μίσθωση των εναέριων μέσων για την δασοπυρόσβεση.

«Θεωρούμε ότι είναι καλύτερο τις υπηρεσίες αυτές να τις μισθώσουμε αντί να τις στήσουμε μόνοι μας» συμπλήρωσε.

Κατέληξε αναφέροντας ότι η διακομιδή από τον αέρα είναι πολύ σημαντική και υποστήριξε ότι «οι έξι νέες βάσεις θα είναι απολύτως λειτουργικές μέσα στον επόμενο χρόνο ώστε να παρεμβαίνουν εκεί όπου το ασθενοφόρο δεν μπορεί να φτάσει έγκαιρα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ