Σε θέση μάχης και το Νοσοκομείο Χατζηκώστα

met xatzikosta

Ένα «μεγάλο ευχαριστώ» προς όλο το προσωπικό απηύθυνε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Χατζηκώστα Σπύρος Δερδεμέζης σε μία στιγμή που το νοσηλευτικό σύστημα βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού και προετοιμάζεται για το σφοδρότερο κύμα της πανδημίας.

Το Νοσοκομείο Χατζηκώστα μπήκε στη μάχη από τον Οκτώβριο του 2020. Στο διάστημα αυτό και σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο διοικητής του δέχθηκε στις Μονάδες Λοιμωδών 548 ασθενείς κι αυτούς ποσοστό 95% ιάθηκε πλήρως.

Στη ΜΕΘ- Covid νοσηλεύτηκαν 32 ασθενείς με το ποσοστό της ίασης να ανέρχεται στο 65% και να είναι από τα υψηλότερα στην Ελλάδα.

Το διάστημα αυτό, όπως ανέφερε ο κ. Δερδεμέζης η μεγαλύτερη πίεση καταγράφεται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Τα δύο νοσοκομεία των Ιωαννίνων έχουν καταθέσει στην 6η ΥΠΕ τα επιχειρησιακά τους σχέδια. Την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των δύο διοικητών για να εκτιμηθεί η κατάσταση.

«Έχουν κατατεθεί σκέψεις και προτάσεις για την επόμενη μέρα. Σε κάθε περίπτωση θα κάνουμε τα πάντα για να καλύψουμε τις ανάγκες που θα προκύψουν» ανέφερε ο κ. Δερδεμέζης απευθύνοντας έκκληση στους πολίτες να τηρούν τα μέτρα και να ολοκληρώσουν τον εμβολιασμό.

Στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα και στις έξι γραμμές που διαθέτει έχουν γίνει μέχρι τώρα πάνω από 75 χιλιάδες εμβολιασμοί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ