Σε συμβολική κατάληψη το δικαστικό μέγαρο

DIKASTHRIA_HGOYMENITSAΣε συμβολική κατάληψη του δικαστικού μεγάρου Ηγουμενίτσας, προχώρησε ο δικηγορικός σύλλογος Θεσπρωτίας, στα πλαίσια των κινητοποιήσεων που πραγματοποιούν όλοι οι δικηγορικοί σύλλογοι της χώρας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσπρωτίας σε έκτακτη συνεδρίασή του και με βάση σχετική απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, αποφάσισε αποχή από τα καθήκοντά τους ως την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε οι δικηγόροι ζητούν:

1. Στην επιχειρούμενη ένταξη του Τομέα Υγείας του ΕΤΑΑ στον ΕΟΠΥΥ, που ισοδυναμεί με υφαρπαγή των αποθεματικών του υγιούς ταμείου των ελευθέρων επαγγελματιών

2. Στα φημολογούμενα φορολογικά μέτρα που αναμένεται να πλήξουν κατά τρόπο πρωτοφανή κοινωνικά άδικο και ανάλγητο αδιακρίτως τον κλάδο των ελευθέρων επαγγελματιών, ο οποίος βιώνει στο μέγιστο βαθμό τις συνέπειες της δυσμενούς συγκυρίας

3. Στον στρεβλό τρόπο με τον οποίο γίνεται αντιληπτή στην χώρα μας η δήθεν αναγκαιότητα απελευθέρωσης του δικηγορικού λειτουργήματος κατά τρόπο αναντίστοιχο προς τα ευρωπαϊκά δεδομένα, που καταλήγει να στοχοποιεί τον δικηγόρο στα μάτια της κοινωνίας .

Ζητούμε εκ νέου την άμεση απόσυρση των εν λόγω διατάξεων και καλούμε την πολιτική ηγεσία του τόπου και τους Έλληνες Βουλευτές να απέχουν από νομοθετικές πρωτοβουλίες που φαλκιδεύουν το κράτος δικαίου και το εν γένει δικαιικό μας σύστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ