Σε στρατόπεδο «φιλοξενήθηκαν» πυροσβέστες της Ηπείρου

pirosvestiki

Σε στρατόπεδο όπου ήταν ήδη γεμάτο «φιλοξενήθηκαν» πυροσβέστες που μετακινήθηκαν από την Ήπειρο και επιχειρούσαν στην πυρκαγιά της Μάνης. Χωρίς κανένα μέτρο προστασίας από την πανδημία, χωρίς καμία μέριμνα για ασφάλεια.

Το γεγονός αυτό καταγγέλλει και μάλιστα με υψηλούς τόνους η Ένωση Πυροσβεστών Ηπείρου καταλογίζοντας ευθύνες στην διοίκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Μάλιστα με την ανακοίνωσή της αποκαλύπτει πως όταν γνωστοποιήθηκαν στην Διοίκηση οι συνθήκες, η απάντηση ήταν πως «κάνουμε λάθος και ότι οι συνάδελφοι διαμένουν σε ξενοδοχείο με έξοδα της Υπηρεσίας».

Όμως σε ξενοδοχεία διέμειναν πυροσβέστες από άλλες περιφέρειες που είχαν φροντίσει έγκαιρα για το προσωπικό τους.

Οι πυροσβέστες από την Ήπειρο δεν είχαν την ίδια αντιμετώπιση…

«Δεν συζητάμε καν για θέματα απολύμανσης χώρων και υγιεινής. Το χειρότερο δε απ΄όλα είναι ότι συγχρωτίστηκαν οι συνάδελφοι με άτομα απ’ όλη την Ελλάδα και ενώ, το πλέον αυτονόητο θα ήταν επιστρέφοντας να παραμείνουν σε κατ’ οίκον υπηρεσία τουλάχιστον για 7 ημέρες, προκειμένου να μην διασπείρουν τον ιό εάν κόλλησαν, και να επιστρέψουν στην Υπηρεσία αφού υποβληθούν σε μοριακό έλεγχο, αντί αυτού τέθηκαν κανονικά σε Υπηρεσία, ρισκάροντας τυχόν διασπορά του ιού και το κλείσιμο Πυροσβεστικού Σταθμού σε περίπτωση εκδήλωσης κρούσματος, όπως έγινε π.χ. στην Π.Υ. Κορωπίου.

 Όλα καλά έγιναν λοιπόν; Μάλλον επειδή οι απλοί πυροσβέστες έχοντας ακούσει για COVID-19, νόσο, καραντίνα και πρωτίστως για ατομική ευθύνη, πήγαν με δικά τους έξοδα σε ξενοδοχείο της περιοχής γιατί έχουν οικογένειες, συναδέλφους και πάνω απ’ όλα έχουν υπηρεσιακή συνείδηση και ατομική ευθύνη, αυτό που όλοι οι ειδικοί  διατυμπανίζουν και λένε ότι πρέπει να κάνουμε. Ποιά είναι η κρατική ευθύνη; Υπάρχει; Όλα τα χρόνια μας συμπεριφέρεστε σαν να είμαστε πολίτες-πυροσβέστες τρίτης κατηγορίας και τώρα που υπάρχει πανδημία ακόμη χειρότερα;», σημειώνεται στην ανακοίνωση της Ένωσης Πυροσβεστών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ