Σε στρατό και αστυνομία τα εμβόλια που πλεονάζουν

emvoliasmoi

Την ικανοποίησή του για την συνέπεια των πολιτών ως προς τον εμβολιασμό εξέφρασε, μεταξύ άλλων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια σύσκεψης για την πορεία υλοποίησης του Εθνικού σχεδίου εμβολιαστικής κάλυψης κατά του νέου κορονοϊού Covid-19, στην έδρα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «ότι όλα προχωρούν με βάση τον σχεδιασμό» και ευχαρίστησε «τα χιλιάδες στελέχη που συμμετέχουν σε αυτήν την εξαιρετικά περίπλοκη, πρωτόγνωρη διαδικασία».

Σύμφωνα με τον ίδιο η συμμετοχή των υγειονομικών αλλά και των συμπολιτών μας μεγαλύτερης ηλικίας είναι πολύ μεγάλη, καθώς αγγίζει το 95%!

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη παρέμβασή του, τόνισε ότι σύντομα θα κλείσει ο πρώτος κύκλος των υγειονομικών και των συμπολιτών μας άνω των 85 και θα αρχίσει ο «προγραμματισμός των ραντεβού για την ομάδα από τα 80 έως και τα 84, χωρίς ουρές και ταλαιπωρία».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, έως αργά το απόγευμα είχαν γίνει 92.401 εμβολιασμοί. Περισσότερες από 11.000 δόσεις έχουν χορηγηθεί σε πολίτες ηλικίας άνω των 85 ετών, ενώ σχεδόν 6.000 εμβολιασμοί έχουν γίνει από κινητές μονάδες σε δομές φροντίδας ηλικιωμένων.

Να σημειωθεί ότι μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου αναμένεται η κάλυψη της επικρατείας, αναφορικά με τα εμβολιαστικά κέντρα να είναι πλήρης, όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε, ενώ προκειμένου να μην χάνεται κανένα εμβόλιο, υπάρχει και ένας μηχανισμός αναπλήρωσης των ραντεβού που δεν γίνονται. «Ποσότητες που πλεονάζουν θα διατίθενται αμέσως στις γυναίκες και στους άνδρες της αστυνομίας και του στρατού. Έτσι σε αντίθεση με άλλα κράτη, η Ελλάδα είναι από τις ελάχιστες χώρες με ουσιαστικά μηδαμινές απώλειες δόσεων», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Εξετάστηκαν επίσης το σχέδιο για την εμβολιαστική κάλυψη των νησιών -ειδικά νήσων με μικρό πληθυσμό- και το χρονοδιάγραμμα για την ένταξη και της επόμενης ηλικιακής ομάδας στον προγραμματισμό των ραντεβού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ