Σε ρυθμούς σχολικών αγιασμών οι Δήμοι!

AGIASMOS-DODONH

Σε ρυθμούς σχολικών αγιασμών κινούνται σήμερα όλοι σχεδόν οι Δήμοι της Ηπείρου. Τα σχολεία πανέτοιμα για την υποδοχή των μαθητών και οι Δήμοι αρωγοί ώστε η χρονιά να κυλήσει ομαλά.

Στον Δήμο Δωδώνης

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • AGIASMOS DODONH

Χωρίς κανένα πρόβλημα ξεκίνησε η χρονιά για μαθητές και εκπαιδευτικούς σε εννέα σχολικές μονάδες που λειτουργούν στον Δήμο Δωδώνης.

Πρόκειται για τρία νηπιαγωγεία στην Μουσιωτίτσα, το Κρυφοβό και το Ρωμανό και για έξι Δημοτικά Σχολεία, στο Επισκοπικό, το Αβγό, το Κρυφοβό, την Μουσιωτίτσα, το Κουκλέσι και το Ρωμανό.

Ο Δήμος είχε μεριμνήσει το προηγούμενο διάστημα να προβεί σε όλες τις απαραίτητες εργασίες ώστε τα σχολεία να είναι πανέτοιμα για την έναρξη της νέας χρονιάς.

Παράλληλα μέσω του προγράμματος “Φιλόδημος” και της πίστωσης των 10.000 ευρώ που έχει εγκριθεί, θα τοποθετηθούν ράμπες για την εξυπηρέτηση ατόμων με ειδικές ανάγκες στους αύλειους χώρους και θα γίνουν εργασίες αναβάθμισης στις σχολικές αυλές.

Ο Δήμαρχος Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης ευχήθηκε καλή χρονιά στο σύνολο της σχολικής κοινότητας και τόνισε ότι ο Δήμος θα είναι δίπλα σε όλους διασφαλίζοντας άριστες συνθήκες στις σχολικές μονάδες.

“Ο μαθητικός πληθυσμός χρόνο με τον χρόνο συρρικνώνεται. Πρόκειται για μία οδυνηρή πραγματικότητα, αποτέλεσμα του σοβαρού δημογραφικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα και της εγκατάλειψης της υπαίθρου. Από την πλευρά του Δήμου, κάνουμε μεγάλη προσπάθεια ώστε να διατηρούμε τις σχολικές υποδομές σε υψηλό επίπεδο και να διασφαλίζουμε την ομαλή τους λειτουργία καθ’ όλη την διάρκεια του έτους” τόνισε ο κ. Ντακαλέτσης.

Στους αγιασμούς που έγιναν το πρωί στα σχολεία του Επισκοπικού και του Αβγού παραβρέθηκε ο Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Γιώργος Θεοχάρης.

Ο κ. Θεοχάρης ευχήθηκε “γόνιμη και δημιουργική χρονιά” σε νηπιαγωγούς, δασκάλους, μαθητές και γονείς και τόνισε ότι, όπως και κάθε χρόνο, η σχολική επιτροπή θα είναι αρωγός ώστε να μην λείψει τίποτα στα σχολεία.

“Τα σχολεία δημιουργούν τους πολίτες του αύριο… Οφείλουμε όλοι να κάνουμε ό,τι καλύτερο ώστε τα παιδιά να αποκτήσουν γνώσεις σε ένα περιβάλλον που θα τους είναι φιλικό”, τόνισε ο κ. Θεοχάρης.

Στον Δήμο Ζίτσας

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • AGIASMOS ZITSA

Πρεμιέρα για τη νέα σχολική χρονιά το πρωί της Τρίτης (11/09/2018) με τον καθιερωμένο αγιασμό. Στις σχολικές μονάδες του Δήμου Ζίτσας στις τελετές παρέστησαν ο Δήμαρχος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών και Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων οι οποίοι ευχήθηκαν στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς καλή σχολική χρονιά.

Ο Δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος παραβρέθηκε στις τελετές αγιασμού που τελέστηκαν στο 1ο Δημοτικό Σχολείο, και ακολούθως στο Γυμνάσιο και το Λύκειο της Δ.Κ. Ελεούσας.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος ευχήθηκε στους μαθητές καλή πρόοδο, να είναι προσηλωμένοι στους στόχους τους, να αγαπάνε και να προσέχουν τους χώρους των σχολείων τους.

Απευθυνόμενος δε προς τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, τους διαβεβαίωσε πως ο Δήμος με τις αρμόδιες σχολικές επιτροπές καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε όλα τα σχολικά κτίρια να βρίσκονται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και με τα λιγότερα λειτουργικά προβλήματα. Ταυτόχρονα επεσήμανε την αύξηση του μαθητικού δυναμικού ειδικά στο Γυμνάσιο λέγοντας «φέτος, οι μαθητές που φοιτούν στο Γυμνάσιο Ελεούσας αυξήθηκαν σε σχέση με πέρυσι.

Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την επαναλειτουργία του Νηπιαγωγείου στην Τ.Κ. Βουτσαρά επιβεβαιώνουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις επισημάνσεις του Μετσόβειου Πολυτεχνείου πως ο Δήμος Ζίτσας είναι ένας δήμος με δυναμική και προοπτικές. Βέβαια, τα παραπάνω μας γεμίζουν με αισιοδοξία και ταυτόχρονα με περισσότερες ευθύνες για να ανταποκριθούμε στις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες. Να ξέρετε πάντως όλοι σας πως, είμαστε δίπλα σας, σας στηρίζουμε όπου και όσο μπορούμε, προκειμένου να ξεπεράσουμε τα όποια προβλήματα προκύπτουν με στόχο, να βελτιωθεί η παρεχόμενη εκπαίδευση για να μη στερήσουμε από τους μαθητές το δικαίωμα να ελπίζουν και να ονειρεύονται για ένα καλύτερο μέλλον» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πλιάκος. Χαιρετισμό και ευχές για καλή σχολική χρονιά απεύθυνε επίσης και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Βασίλης Γαρδίκος.

Από την πλευρά τους οι Δ/ντες των σχολείων κ.κ. Αναστάσιος Κοσίνας, Κώστας Πλακαλής και Νίκος Παππάς εξήραν τις προσπάθειες που καταβάλει η Δημοτική Αρχή καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς για να καλύψει τις ανάγκες και τα ζητήματα που προκύπτουν, ώστε τα σχολεία να λειτουργούν απρόσκοπτα.

Να σημειωθεί ότι όλο το προηγούμενο διάστημα συνεργεία του Δήμου με εργάτες γενικών καθηκόντων και ελαιοχρωματιστές, υπό την επίβλεψη των προέδρων των σχολικών επιτροπών Α/βθμιας και Β/βθμιας Εκπαίδευσης προχώρησαν σε εργασίες αποκατάστασης φθορών που παρουσίαζαν τα σχολικά κτίρια και οι αύλειοι χώροι. Επίσης φέτος ανατέθηκε σε αρμόδιο συνεργείο η απολύμανση όλων των σχολικών κτιρίων της Α/θμιας Εκπαίδευσης (Δημοτικά και Νηπιαγωγεία) καθώς και κτιρίων της Β/θμιας σε συνεννόηση με τους Δ/ντες των σχολικών μονάδων, γεγονός που επεσήμανε με ιδιαίτερη έμφαση στο χαιρετισμό του και ο Δ/ντης του Λυκείου Ελεούσας.

Στον Δήμο Ζηρού

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • AGIASMOS ZHROS

Με τον καθιερωμένο Αγιασμό σε όλα τα Σχολεία και τις θερμότερες ευχές για μία καλή, γόνιμη και δημιουργική σχολική χρονιά, ξεκίνησε σήμερα η νέα σχολική περίοδο στον Δήμο Ζηρού. Ο Δήμαρχος Ζηρού κ. Νικόλαος Καλαντζής, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Χρήστος Χασίδης, οι πρόεδροι των σχολικών επιτροπών κ.κ. Βασίλειος Παπαβασιλείου και Θεόδωρος Κάλλης, οι αντιδήμαρχοι και οι δημοτικοί σύμβουλοι, παραβρέθηκαν στα Σχολεία του Δήμου όπου καλωσόρισαν εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς και τους ευχήθηκαν για τη νέα χρονιά.

Ο Δήμαρχος Ζηρού κ. Νικόλαος Καλαντζής με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Χρήστο Χασίδη, παραβρέθηκαν στον Αγιασμό του 1ου Δημοτικού Σχολείου Φιλιππιάδας, τον οποίο τέλεσε ο πατέρας Ελευθέριος, εφημέριος της ενορίας του Αγίου Βησσαρίωνα, ο οποίος διάβασε χαιρετισμό του σεβασμιότατου μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ.κ. Χρυσόστομου, ο οποίος είχε βασικό άξονα τη φιλία και την ισχυρή δύναμη που εσωκλείει.

Ο Δήμαρχος Ζηρού αφού ευχήθηκε σε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές ‘καλή, δημιουργική και αποτελεσματική χρονιά γεμάτη υγεία και δύναμη’ εξήρε το έργο των εκπαιδευτικών σε όλα τα Σχολεία του Δήμου, αλλά και την άψογη συνεργασία που υπάρχει με τους γονείς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τη νέα σχολική χρονιά οι μαθητές των Σχολείων του Δήμου θα απολαμβάνουν και νέες αθλητικές εγκαταστάσεις. Στο Λύκειο Φιλιππιάδας κατασκευάστηκε και παραδίδεται προς χρήση ένα σύγχρονο γήπεδο 5Χ5, ενώ ανακατασκευάστηκαν και οι χώροι των αποδυτηρίων του κλειστού γυμναστηρίου. Στο Γυμνάσιο Φιλιππιάδας, προς το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες του γηπέδου μπάσκετ, ενώ ανάλογες παρεμβάσεις γίνονται και στα υπόλοιπα Σχολεία του Δήμου, ώστε οι μαθητές να μπορούν να αθλούνται σε άρτιους και ασφαλείς αθλητικούς χώρους.

Σημειώνεται τέλος ότι πέρα από τους καθαρισμούς, τις τεχνικές και τεχνολογικές παρεμβάσεις, έχουν ολοκληρωθεί και οι απολυμάνσεις στους χώρους όλων των Σχολείων του Δήμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ