Σε νέες ημερομηνίες το Φεστιβάλ Γαστρονομικού Κινηματογράφου

festival gastronomias (2)

Μετά την επιβαλλόμενη από τα τραγικά γεγονότα των φονικών πλημμυρών αναβολή της πραγματοποίησης του 2ου Φεστιβάλ Γαστρονομικού Κινηματογράφου Ιωαννίνων, το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στις 5, 6 και 7 Οκτωβρίου στο χώρο του Αρχοντικού Πυρσινέλλα.

Το 2ο Φεστιβάλ Γαστρονομικού Κινηματογράφου Ιωαννίνων πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών και την ευγενική χορηγία των ΠΑΣΣΑΣ FACTORY, Μελιγγιώτης, electrokinisis, Κρεαταγορά ΜΠΙΜΠΑΣΗ, Ovo Fresco, Γιολδάσης, Valia Calda, Τυροκομείο ΠΟΡΙΚΗΣ, ενώ την φιλοξενία των εισηγητών προσφέρει το HOTEL Du Lac.

ΤΑΙΝΙΕΣ

Οι ταινίες που θα προβληθούν είναι:

• ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ (Πέμπτη 5/10/2023)

• ΠΡΑΣΙΝΗ ΘΑΛΑΣΣΑ (Παρασκευή 6/10/2023)

• ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΕΣ (Σάββατο 7/10/2023)

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στις παράλληλες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ περιλαμβάνονται:

Σεμινάριο «Σκηνοθέτης για μια μέρα» Πρόκειται για ένα σεμινάριο που απευθύνεται σε 15 παιδιά Γυμνασίου και αποτελεί γνωριμία με τη «γλώσσα» του κινηματογράφου και με τις με τις βασικές καλλιτεχνικές ειδικότητες του κινηματογραφικού συνεργείου. Θα ακολουθήσει το γύρισμα μιας μικρής ταινίας από τους μαθητές, οι οποίοι θα αναλάβουν τους απαραίτητους ρόλους για την διεξαγωγή και Θεοδώρα Μπασάκου, στελέχη της εταιρίας πολιτισμού και τεχνών Jour Fixe.

Σεμινάριο «Υγιεινή στην διατροφή με τοπικά προϊόντα» Στο σεμινάριο αυτό, ο καθηγητής Θοδωρής Καλλίτσης, Κτηνίατρος – Τεχνολόγος Τροφίμων M.Sc., Ph.D. και Διευθυντής Εκπαιδευτικού Αγροκτήματος της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής θα αναφερθεί στις αρχές της διατροφής με τοπικά προϊόντα καθώς και στα μέτρα υγιεινής που θα πρέπει να λαμβάνονται κατά την παρασκευή και κατανάλωση τροφίμων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ